Значи ще съсипем нашите "зърнари", че имали Мерцедеси, та да наливаме пари в Украйна?

Значи ще съсипем нашите
18-09-2023г.
0
Гост-автор

Да сочиш Мерцедеси и Ламборджинита на "зърнари", за да пуснеш украинския внос, означава че в Украйна зърнарите не са олигарси, някакви свети душици ненапити, едни малки фермички, чисти, екологични, дето само за теб мислят...

Нима в Украйна няма уедряване на земята? Нима не я изкупиха дори чужди корпорации?

Значи ще съсипем нашите "зърнар", че имали Мерцедеси, та да наливаме пари в Украйна?

Но знаете и кое е отвратителното? Това че се съсипва цял отрасъл, който храни хиляди хора, заради... тия най-отгоре. Дори тия най-отгоре - милионерите, да са такива, то те лапат не повече от 5-10% от оборота на целия бранш. Да, милиони са, но защото оборотът е голям.

Обаче останалите 90% от оборота отива у обикновени работници, доставчици на техника, складове, горива, обработка, торове и пр. ВСИЧКО ТОВА ЩЕ СЕ ЛИКВИДИРА, а не само 5-10% от парите, с които си купуват Мерцедеси.

И Мерцедесите няма да изчезнат, а ще идат на друго място.

Помислете какво ще стане, ако закриете "Тесла". Илън Мъск го обявяваме за лош - ОК, погром. Ще последват десетки хиляди уволнени работници, стотици хиляди малки фирми - поддоставчици съсипани.
Ето това ще последва и тук.

Отвратително е да сочиш с пръст богатите "зърнари" у нас като лоши и това е е основание да затриеш всичко. А украинските "зърнари" под американска опека - те са добри, идеални, свободен пазар.

Но още нещо ще ви кажа - тия богатите зърнари напълно си заслужават парите. Знаете ли защо? Защото работят. Ако искате да работите, работа - бол. В земеделието няма хора. Огромни земи все още пустеят. Ако идете да работите, те самите - тия зърнари, те ще ви дадат работа. И ще плащат здраво. Защото нямат хора.

Чувал съм от зърнар следното: "Не Мерцедес, кораб ще си купя. Защото никой не ще да работи тая земя, само аз съм. Хората ми се молят и не могат да им я взема на рента. Който иска, да идва и да прави милионите. Ама трябва да се работи, това е..."
Това е реалността.

И сега - единствени ние от цяла Източна Европа ще отваряме пазара. Само ние сме умни, никой друг умен няма. Само ние сме разбрали комунизма, не са го разбрали поляци, чехи, унгарци. Ние сме най-умните - смърт на зърнарите...

Терористи недни, ще оспорвате вие на академика великия промисъл...

Истината е че просто се намираме в третото поред официално робство. След византийското и турското, имахме периоди под влияние - германски, руско. Но сега си имаме пълно и цялостно Американско робство. Начело с Денков, Бойко и г-н Кой...

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.