За края на националните държави в Източна Европа

 За края на националните държави в Източна Европа
18-10-2023г.
0
Симеон Миланов

Малко за края на националните държави в Източна Европа. 

Едно нещо, което виждам, че у нас не се коментира са полските избори. Ще попитате защо са важни за България? Ами защото променят цялостно политическата ситуация в Източна Европа и затвърждават линията на Брюксел, Берлин и Париж за еврофедерализация и унищожаване на националните държави, което ни обеща лицето Олаф Шолц още в коалиционното си споразумение. 

Управляващите консерватори от PiS, на които никога не съм бил особено голям привърженик, предвид крайно националистическата им източна геополитика, вкарваща Източна Европа в конфликт с ядрена Русия, все пак бяха надежден гарант, че брюкселската корумпирана номенклатура няма да овладее напълно нашия регион. 

Чрез контрол над младите хора, благодарение на контрола си над медиите и социалните мрежи, полските либерали и ляво-либерали ще имат вероятно възможност да съставят правителство, което ще се конструира около три важни идеи:

- Връщане на пълната и абсолютна подкрепа за Украйна, която консерваторите решиха да намалят, след наглото поведение на Киев.
- Пълна свобода за убийството на деца (аборти) и задължително и силово налагане на ЛГБТ идеологията в училища, детски градини и по медиите.
- Отказ от примата на полското право над европейското, който се защитаваше като концепция от консерваторите. Оттук насетне, важни са безумните лобистки закони, изковани в Брюксел, а не това, което иска полският народ. 

Полша започва пътя си към де-суверенизация и ще се лиши от амбициите си да бъде водеща източноевропейска сила, защото ще стане просто подгласник на брюкселската номенклатура. Това ще лиши Унгария и Виктор Орбан от най-ценния им съюзник поне вътре в самия ЕС, като потенциално ще доведе до положение на кръгова отбрана за Будапеща. С идването на новия режим на Доналд Туск, Полша със сигурност ще подкрепи и идеята малките страни като България и Унгария да нямат право на вето в ЕС, т.е. затвърждаване на монопола на французи и немци, което е финалният пирон в ковчега на нашите национални държави.
PS За да сме честни и да не губим вяра - все още можем да видим общоевропейски обрат, който може да се случи догодина на европейските избори. Не, че алтернативните и патриотични сили ще доминират ЕП - това няма как да стане, тъй като системата е добре измислена от отвъдокеанските братя, но могат да разбият монопола на неолибералните партии и да блокират ефективността на номенклатурата.
 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.