У нас не им е минало през ум дори да обискират къщите на Борисов, на дъщеря му, брадчеда Радо и др

У нас не им е минало през ум дори да обискират къщите на Борисов, на дъщеря му, брадчеда Радо и др
15-12-2022г.
0
Иван Бакалов

Намерили пачки при обиски в Брюксел. Забелязват се особености - не са в банкноти по 500 като на Борисов в чекмеджето. Другата разлика е, че там правят обиски на високопоставени хора и роднините им. У нас не им е минало през ум дори да обискират къщите на Борисов, на дъщеря му, брадчеда Радо и др. 
500-евровките ги наричат на жаргон "бин ладенки". Парите на престъпния свят, големите рушвети и тероризма. 
1 млн. евро тежи 2 ,2 кг в банкноти по 500. 
А 1 млн. долара тежат 10 кг. в банкноти по 100. Не става като по филмите в малки куфарчета.  
Банкнотите по 500 евро не са спрени от обращение, както повтарят като папагали герберите. Спряно е печатането им от 2019 г. и постепенно банките ги прибират. До края на миналата година в обращение имаше още към 188 млрд. евро в банкноти по 500, по данни на ЕЦБ. Валидни са, банките ги приемат и ще ги приемат докато изтеглят и последната, дори това да е след 50 години. 
В какво ли са обърнати онези от чекмеджето? И колко ли милиона са скрити по мазета, тайни трезори, щом в едно чекмедже имаше напъхани пачки към 2 млн., плюс кюлчета злато за още половин милион. Ама някой му ги внесъл за снимка и после ги изнесъл, и така четири-пет пъти....
ПП Забравих да кажа, че според Европол банкнотите по 500 се продават над номинала, поради голямото търсене в престъпния свят - тоест плащат примерно 1,1 млн. за 1 млн. в банкноти по 500 евро.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.