Туризъм в циганската махала

Туризъм в циганската махала
08-10-2011г.
20
Мартин Карбовски

Ако искате да си прекарате интересно и весело, макар и безотговорно и направо опасно – това е вашата оферта за туризъм в циганската махала на Европа. Тази година по курортите в България дори има тротоари. Но циганската махала за чуждите туристи си остава като метафора и реалност. Дали ще се напият и ще скачат от балкона или ще имат горещ секс с чернокожа българка – рискът е евтин и си заслужава. Дали ще те гипсират в Слънчев бряг или ще пренесеш на жена си в Германия здрав средиземноморски трипер – това е нещо за разказване след време. Опасен, но интересен туризъм на четири водки и една бира и още една водка, щото е happy hour през целата нощ! Весела работа - включително и това което можеш да прочетеш за нашите курорти – че собственици на хотели наемат цигани да ловят таралежи, за да предпазят гостите си от змии. А ние говорим за тротоари и културен туризъм.

{ARTICLE_ID-9925}


Обраслите ни курорти които за първи път от 20 години виждат моторна косачка тази пролет са чудото на туристическия бранш на планетата. По данни на Института за анализи и оценки в туризма само 30% от леглата са заети, но купонът върви с пълна пара. Едно време на остров Ибиса му викаха „Острова на чистачките“, щото беше евтин и непрестанно дрогиран. Днес на България е въпрос на време да й измислят прякор – примерно „курорт за аутсайдери“ или „водка-дестинейшън“.

20 000 туристи само този сезон са се отказали от България, въпреки опита на кметовете по морето на окосят тревата и да наредят плочките. Защото това усилие въобще не е достатъчно – трябва още малко да се постараете – казват ви чуждите туристи. Примерно, да няма такива инциденти като 20 натровени руски деца в лагер, който и до днес предължава да работи. В същата почивна станция забранявали на децата да си внасят вода отвън, за да си я купуват вътре. На този принцип повечето пили от чешмата. И се разболели. Тази простотия бързо беше забравена – но не и от руснаците и тяхната преса. След такава епидемия на Черноморието се изсипаха най-вещите агенти на българската туристическа реклама – родителите на натровените деца. И до днес те дават интервюта по руските сайтове. В нашата циганска махала това не е от значение. Чакаме други руски балъци.

{BANNER_ID-3}

В немските сайтове пък се раказва като филм на ужаса как германче загина, засмукано от помпа на басеин. Като във филма „Неизбежна смърт 3“ – евтино, незаконно басейнче, което убива и което днес никой не ни казва дали работи още. Какво му е на басейна – само едно дете уби този сезон, нищо му няма. Още рекламни агенти на българското Черноморие. Живей опасно, казват те – купи си още едно пакетче семки от циганката на ъгъла в Слънчев бряг, салмонелозата се развива до една седмица, когато вече ще си вкъщи. И какво значи законен басейн? Рекламни агенти в негативна посока са хилядите констатация от тази и миналата година с каква храна ни хранят по крайбрежието – няма значение, какъв е тоя срок за годност – и без това туристите са пияни на гъз, а гъзът не гледа какво яде.

{ARTICLE_ID-9923}

{ARTICLE_ID-9921}

В българските вестници голямата новина е, че повечето заведения нямат касови апарати и крият обороти, но в чуждите колонки и мрежата това обаче е без значение. Просто там България е за отчаян водкен туризъм - а който се страхува за живота си или да не се натрови – да не ходи в циганската махала. Опасностите дори понякога дават ефект - никъде на континента не можеш да припаднеш от пиене за десет евро. Това е

{BANNER_ID-4}

истинската легенда за България. Десет евро и си „мато“! Елате в България, лесно е да я намериш, по пиянските крясъци до сутринта, магията е родена тук, всички са омагьосани, особено между 22 и 4 сутринта. Едно време имаше „Балкантурист“, днес просто трябва логото да се смени на „Пиянтурист“ и всичко ще си дойде на мястото. Въпреки имиджа, въпреки жертвите, които се дават на нашето Черноморие, въпреки змиите и таралежите, реакции и тази година от институциите нямаше. Някой каза че се чакало приемане на някъкъв закон за туризма. Защо ни разваляте кефа с некви закони – оставете ни на бира! И три водки, хепи ауър е в циганската махала на Европа!

Banner

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.