Проф. Владимир Чуков: Дали атаката от Иран към Израел не е предварително уговорена?

Проф. Владимир Чуков: Дали атаката от Иран към Израел не е предварително уговорена?
14-04-2024г.
0
Лентата

Това, което наблюдаваме в момента го очаквахме още в петък. Имаше информационни агенции, които описаха точно това, което се случва в момента - стотици дронове и ракети.

Обсъжда се също така дали това не е предварително уговорено. Това заяви проф. Владимир Чуков пред БНТ.

"След като бъде направен анализ точно кои са целите дали тези дронове, изстреляни от Иран наистина са, за да има масиран удар. Дали ще успеят по този начин да убедят иранците, че са успели да отмъстят за убийството на генерал Захеди", каза още той.

По думите на проф. Чуков става ясно, че на страната на Израел застава "солидарността" на САЩ.

"На страната на Израел ще застанат нейните естествени съюзници каквито са американците и европейците. САЩ са нежелания сценарий за Ирак, защото, ако САЩ влезе във войната - Иран ще загубят.

Най-малкото, ако има отведен удар към Иран, те не могат да се противопоставят, чисто стратегически", добави проф. Владимир Чуков.

Нека да кажем, че буквално преди може би няколко часа беше казано, че ако се случи този сценарий, това е много силна подкрепа за Доналд Тръмп в конкретната ситуация.  За Техеран Тръмп е много по-силов. Бих казал много по-отмъстителен и безкомпромисен спрямо Иран, отколкото Байдън. Нека да кажем следното, ноември месец е едно голямо изпитание, Путин желае идването на Тръмп, а Техеран - обратното, те искат Байдън да си остане на поста в Белия дом, така че ще видим реално какви ще бъдат резултатите, коментира още проф. Чуков.

Той разясни още, че е много вероятно случващото се да е “сценарий, който е предварително уговорен, така че да има хем убеждаване на иранското обществено мнение, че те са направили необходимото, но в същото време да не се получат онези последици, които ви казах - солидарност, пълна солидарност между САЩ и Израел".

Източник: БНТ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.