Прецедент в текущия световен ред

 Прецедент в текущия световен ред
20-11-2022г.
0
Кристиян Шкварек

Вчера се случи нещо изключително интересно като прецедент в текущия световен ред. Новият собственик на Туитър - Илон Мъск, пусна анкета с въпрос дали да бъде върнат Доналд Тръмп в платформата. 

В анкетата гласуваха безумно много хора за социална мрежа. Получени бяха 15 милиона гласа, от които с малка преднина - 51,8% срещу 48,2%, спечели мнението, че на Тръмп трябва да му бъде позволено да се върне в Туитър. 

Вследствие на това Мъск обяви в следваща публикация, че "Vox Populi, Vox Dei" - "Глас народен, глас Божи" и ще върне Тръмп!

В резултат на решението последва вълна от хленч от целокупната, американска и западна "демократична общност", която масово заплаши, че ще си изтрие пък собствените профили. 

Припомням, че през 2021-ва бившият президент бе изтрит от Туитър - водещата платформа за комуникация в САЩ, вследствие на протестите и щурма на Капитолия. При въпросните протести хиляди поддръжници на Тръмп щурмуваха сградата на Капитолия във Вашингтон по убеждение в изборни измами на изборите за президент през 2020-та година. Либералите се възползваха веднага от ситуацията, за да заглушат основния източник на комуникация на Тръмп с последователите му. 

С връщането на Тръмп в Туитър ще станем свидетели на изключително интересен прецедент в Неолибералната система на последните 30 години. Поредната "пукнатина", която се появява в постмодерната, либерална машина и нейният глобален естаблишмънт. 

Дано доживеем и свободата на словото да пристигне тук, във Фейсбук, където всякаква прогресистка пропаганда е позволена, но те блокират или директно трият за най-малкото, което може да се оприличи на "език на омразата".

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.