Пеевски: В момента при съседа има война – не е времето за промени в службите. Атанасов трябва да остане шеф на комисията

Пеевски: В момента при съседа има война – не е времето за промени в службите. Атанасов трябва да остане шеф на комисията
21-09-2023г.
0
Лентата

В момента при съседа има война – не е времето за промени в службите. Трябва да се изчака, да се успокои обстановката, сега едни структурни разбутвания на службите могат да объркат много. Това коментира пред журналисти в кулоарите на парламента народният представител от ДПС Делян Пеевски.

Пеевски каза, че все още няма внесен проект за въпросните структурни промени, с които се предлага сливане на военното разузнаване и ДАНС и коментира, че службите работят. 

Според Пеевски Атанас Атанасов е трябвало да остане шеф на парламентарната комисия за контрол на службите и специалните разузнавателни средства.

Той обясни, че от ДПС подкрепят внесеното от БСП проекторешение за създаване на временна комисия за проверка на машинно гласуване.

На въпрос за инициативата за референдум за запазване на 3 март като национален празник, Пеевски каза, че ще се запознае с нея. "Нека да приемем конституцията на 6 октомври, има време двата месеца да го обсъждаме и ще вземем решение. За всичко може да се говори", добави той.  

Източник: БТА

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.