Пак е петък и вече е юни

Пак е петък и вече е юни
02-06-2023г.
0
Владимир Тупавичаров

Пак е петък и вече е юни. Днес отдаваме почит на едни истински мъже, които дадоха живота си за Родината, водени от един Поет. Ей така го дадоха, без грантове, без подкрепата на цивилизована Европа, без отвъдокеанска помощ. Поклон момчета! Докато помним вас, ще ни има нас.

Държавицата ни е под силен натиск да поеме  курс към физическо включване в конфликта, целящ превръщането на Русия в можество малки държавици, а после да вземем своето. Привидно всичко е окей, но помня как се включвахме в Ирак и още чакаме дивиденти. А тук има реална перспектива да победи Русия и от малка държавица резко да се превърнем в много голяма държава. На конфликта в тоя му вид май му се вижда краят и идва времето на сделката, а ние разполагаме само с привидно образовани идиоти и средна ръка мошеници.
 
Изтекоха някакви записи от сборище на Простото и Приятели. Мислех, че само службите подслушват Кире понякога, за да се посмеят, ама на - записал го и друг! Урсула пишман стана, че се е хванала с него. Цел свет разбра, че ще правят врътка и сега като му чуе името, си плюе в пазвата. Условно казано, щото тя е бюстабанлийка. 
Па шушумига е харвардчето, една чужда булка забърса и го разбра цело село, едни избори спечели с ала бала и го разправи пред сто човека, между които "погрешка" се оказа Руди Гела. Той па не записвал нарочно, ами му се доспало и оставил лаптопа включен, да си го дослуша като се наспи. Що ни подценявате бе? Напънете се малко, покажете уважение! То е ясно че ще ни чукате, ама малко ни поцелувайте!
Мирише ми на контролирано изпускане. Кире може и да е със специални потребности, ама сутеньорът му Кокорчо е хитър, като стадо лисици. Уж случайният теч на информация накара сичкото българин да се почувства част от политическата кухня, направо политкулинар, почти политкомисар. Хел кичън, ама без кичъна, портиери готови за премиери.

А като се заслушах, елегантно ни успокояват относно въвеждането на еврото, рекламират връзките на Гаргамел в Европа, представят предстояща чистка в службите и министерствата като борба с руското влияние, плиснаха една кофа тиня към Президента. Не съм учил четене с разбиране, но съм живял в соца и съм се учил да извличам информация и от запетайките в "Работническо дело". От всички 50 участници в записа, поне 5 знаят, че ще ги слуша голяма публика, другите са "на тъмно" и си шляпат като мокри задници, с което придават достоверност на уйдурмата.
Шапка им свалям за избора на инструмент! Търсиш специалист по ножове в гърба? Руди е човекът! На Татяна Дончева, Слави и на Кире още им стърчат дръжките от гърбовете, кой няма да повярва че и сега случаят е такъв! И Гела е готов за нова кариера. Спортно министерство ли? Вече му е тясно, стиска му под мишниците. Собствена партийка, после ако не премиер, то поне еврокомисар. Пътьом подчерта че е атлантик и европеец и заби една балтия на Възраждане. И тоя мазен прякор го забравете, вече си мие главата всяка неделя! 

Накрая надхитриха тех си. ГЕРБ се връцнаха от преговорите, Възраждане трупа електорат, а ДПС се подсмиват ехидно. Съгласувано било с посолствата, а? Пропуснали сте да съгласувате с най - важното посолство, аджамии такива! Сега или ще играете на Буци по дудука, или отивате на избори, тоест ще свирите на въпросния дудук.  Какъв преврат провалихте от глупост, спонсорите ви са бесни, кръв немат у главите, както казват по нашенско! И без това са у нерви заради източния фронт, Солташакберг изпада в конвулсии, фон дер изсъъна на пъдарска дреа, дето викат у Резервата, а Дедо взе да пада и на равен терен.
А оня Ицо от ДБ, дето пръстът му е все в носа вика, нема вариант да нема провителство. Правителство ще има братчед и Буци ще набута свои хора в него, ама ще им викате експерти. Що досега какви беха, лаици? Е нали некои ще ги повторите, или за тия месеци се изпепедпсаха и станаха експерти? 
 Ицо и генералът полуръст са най - яростните слуги на либералния болшевизъм. Помня една държава, дето краварите първо  и́ смениха главния прокурор, после сложиха на ключовите постове верни лакеи, а после я натъпкаха с оръжие и уредиха война с комшиите. Ей дегенерати, искам да изпращам абитуриенти, а не новобранци! 
 След добре свършената работа Кире замина на кирия у Виена при главната гинеколожка, да му прегледа характера. Остана и малко време да поджитка с тротинетка, то у дома не можеш се дореди от дечурлията, а емилито в него напира.
Да се ебаваш със специалните служби е весело, но за кратко. Както казваше един мой даскал, светла му памет, и ти се смееш, и аз се смеем, ама ще дойде време да си сменим ролите. Като разбраха, че им кроят гащи, па като се изправиха ония ми ти ченгета пред депутатите, се разхвърчаха кръв и цифки.
 То не били кражби от помощите за бежанци, то не били секретни документи за компромати, то не била работа за чуждестранни интереси и не да кажеш натовски, или европейски, за Македония става въпрос. 
 Другото оди - доди, ама да откраднеш 53 милиона от украинци? Пичове, вие сте чао! Виден адвокат се канил да купува яхта, но се удавил в шахта на вилата си. Познавате човека, стажували сте при него. Дали разбрахте намека? Само казвам, не че нещо. Връщайте кинтите и се молете жално, иначе ще ви ходиме бавно. Не на нас, на украинците ги върнете, защото хич не си поплюват. А после се скрийте при бай Ставри и си носете повече крем "ДълБочко", че там па други ви чакат. 
 Почна едно паническо обикаляна по телевизиите, та чак протест направиха. Събраха едни напушени хипстърчета и едни фанатични сини бабички, дето още сънуват седесето от младостта си. Какви години бяха, а? Пиене и еване с новоизлюпените господа, свободно къмпингуване на жълтите павета и ако некой мрънка - млъквай червен боклук! Времето е наше, кой не скача е червен. А скачайте сега де! Ще скочите, ама по веднъж, втория път я у травматологията, я у траурната агенция.
 Чак некакъв келеш вика, ако требва кръв ще им пуснем. Кокалчетата му като солети, мускулите като ластичен бинт, ама кръвожаден видиш ли! Недей бе момче, първо тебе ще похарчат. Гледай си лаптопчето, тротинетката и фитнесчето, недей и ти като мъжете! Викни си едно смути и една салатка айсберг, аз плащам!
В Сърбия активираха косовските терористи. Не могат да простят на Вучич мъжката позиция. Така навремето  сърбите се бориха с фашизма, а ние бяхме пак съюзници. После много се чудехме що техния социализъм не е като нашия. Ами с кръв си го извоюваха, не с курвалък.
 Дали няма да чуя Вагнер да свири сръбско, хем скоро свършиха една работа и сега са свободни. Щото като гледам тия от кейфор кви кашкавали са, ме обхваща твърде умерен оптимизъм. 
Китайският военен министър отказа да се срещне с американския си колега. Отказа любезно, по китайски, не мога вика, под санкции съм, знаеш ли кой ми ги наложи? Точно така, ти ми ги наложи, сега хо́ди бери калинки! А китайски пилоти извъртяха "номера на китайката" ама с руски акцент. На някакъв американски разунавателен самолет му обърсаха носа с реактивната си струя, та щеха да го хвърлят у дажаза. И краварите мрънкат, ама това е излишна агресия, това е много рисковано пилотиране. А да видиш кон боб яде ли и магаре стока ли е!
Илон Мъск създаде чип, който може да управлява мозъка. Вече освен чеп могат да ти набият и чип. Изпробван е върху свине и дава добри резултати. Като чух за свинете си викам и за мен ще става. После ми дойде друг акъл, добре де, ами ония чипове дето ми вкараха с ваксините остават ли, или ще трябва да ги връщам срещу подпис? На първа и втора ваксина им падна мощността, ама бустерът ми е като нов. Ако ми ги оставят, нема ли да се сбият с новия чип? Ако ми ги вземат ще ми е тегаво, свикнахме си, погаждаме се, даже ги научих на водка.
Иначе идеята е прекрасна! Сега освен цици, джуки, вежди и екстеншъни ще могат да си слагат и мозък. Завъртиш се покрай някоя кифла, тръгнеш да хитрееш, а тя те цака с цитати от Достоевски и ти смята интеграли. Да бе, кой ще спонсорира кифла за чип, нема да играе шах с нея! Вместо чип - джип, после можеш да си го вземеш без да плащаш на мозъчен хирург за демонтажа. Бе то и аз мога, но само чипът ще може да се ползва, кифлето ще замине в големия небесен МОЛ, а мен ще ме вкарат.
Ердоган спечели изборите. Даже манафите не харесват новите сексуални практики и масово гласуваха против човека на Запада. Световната демократична общност кърши меки китки и бърше размазан грим, в Кремъл пукат шампанско. Калъчдароглу се беше заканил да скъса руснаците от санкции, а ги скъса от смех, само на Дедо му е тъжно, щото таман беше научил името на кандидатпрезидента до средата.
 Поляците се пенявят, че ще нахлуят в Белорусия. Подсещам, отскоро белорусите имат ядрено оръжие, а вие немате. Англичаните и французите имат, вие немате. Що е нужно да ви блъскат главата у пода, за да схванете? 
Дойде и първи юни, Празникът на детето. Ония инфантили в Парламента го отбелязаха по своеобразен начин. Избраха най - малкия, Божанката, щото най - прилича на дете и налетяха да го бият, та чак му скъсаха абичката. Миналата година пак на празника се биха пред едни дечица, дето се вика роди се традиция. Па догодина живот и здраве, ще идем ние да им го честитим. Няма значение кои ще бъдат, все са за бой и когато и да ги биеш, все си закъснел.
 Покрай празника на децата се сетих за Видинскиая па́наир, у Пловдив е панаир, тука е баш па́наир. Не знаех тогава, че пред ококорените ми детски очички тече Животът! Сергиите с дрънкулки, за които си готов да дадеш всичко, а всъщност са ненужни боклуци, виенското колело, което предизвиква шемет и щастие докато се издигаш, а повръщаш при спускането, захарният памук който те учи, че колкото и да лапнеш, гълташ нищо, димящите скари, които ни създадоха вкус към кебапчето, та после го приемахме като платежно средство при избори. И големите, шарени, кухи балони, които и днес виждам накъдето и да се обърна. Дори не ми хрумваше, че от другата страна на пътя са гробищата ... После панаира го преместиха и сега кметът много се старае. Пич е кметът, в един клас сме били, как няма да е пич!
 Засега все още съм на панаира, слава Богу, клоуните се стараят с всичка сила, а от кръчмите се носи глъч и музика. Петък е, лято е и предстои вълнуващ край на седмицата. Така че сега по машините, а довечера - наздраве!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.