Опетняване.

Опетняване.
21-07-2017г.
62
Милена Янинска

„Как извеcтният гинеĸолог Сигридов пиян и дpогиpан помля БМВ-то cи в Бентли в аваpийната лента на магиcтpалата“

Едно от заглавията, които провокираха коментари и мнения по адрес на д-р Сигридов в стил: „убийте го с камъни“ и „к‘во светило, к‘ви пет лева, пет пари не струва“.

Сигридов действително е имал положителна проба за алкохол и наркотици. Действително е виновен за катастрофата и би следвало да понесе определените за нарушението санкции.

И тук би трябвало да приключи въпросът, защото към този човек ние не би следвало да изпитваме нищо друго освен възхищение и благодарност!

Благодарение на доктор Иван Сигридов стотици семейства имат деца, здрави деца!

Стотици бебета у нас оцеляват именно заради него. За способностите на нашата медицина и квалификацията на лекарите ни – Сигридов прави чудеса за родилките и техните бебета! Това е докторът, който внася нови практики и съвременни методи в консервативната ни и ръждясала здравна система.

Нека някой го отрече, ако може!

Това е принос, както към отделните семейства, така и към страната ни, която както знаем не се е радвала на естествен прираст от десетилетия. И определено едно бебе повече или по-малко има значение!

Всъщност – един живот повече или по-малко, винаги има значение!

А този човек създава и спасява животи.

Изпитваме неудържим екстаз, когато видим как някой успял човек се срива. Дори сме готови да помогнем с всички сили.

Авторитетите не ни впечатляват, а ни дразнят. Няма значение дали имам полза от тях или не! Ако са с нещо повече от нас – по-добре да ги няма.

И не можем да простим. Малките грешки на големите хора.

Защото у нас всеки ден стават катастрофи – далеч по-сериозни и фатални от тази. Защото у нас всеки втори използва алкохол и наркотици, а всеки трети сяда зад волана след това. Но новините за жервите на тези престъпления не ни възмущават отдавна. Не ги съдим, щото – те така си правят. То си е стандарт.

Докато виж – на един лекар, спасил стотици животи – не можем да простим!

А на келешите, които освен поразии нищо друго не са свършили и едва ли някога ще свършат – не им се впечатляваме отдавна.

Една майка ми каза: „За мен Сигридов е ангел“. Но знаете ли какво мисля аз... не е ангел. Човек е. И прави грешки. И си плаща.

Не петнете името на един от най-важните и ценни хора у нас. Такива ни останаха прекалено малко.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.