Бързи новини. „Ще избия всички мюсюлмани“.

Бързи новини. „Ще избия всички мюсюлмани“.
19-06-2017г.
19
Радост Даскалова

Късно снощи, бял микробус се е врязал в коленичилите по тротоара за рамаданска молитва мюсюлмани, пред джамията във Финсбъри парк, Лондон. Резултатът е един убит и десетина ранени. Инцидентът се третира като терористична атака. Британските мюсюлмани осъдиха случилото се и особено са възмутени от виковете на шофьора на микробуса: “Ще избия всички мюсюлмани!“.

Прав беше кметът на Лондон, Садик Хан, да твърди, че тероризмът е неотделима част от живота в големите градове. Всъщност, един от физичните закони гласи: „Всяко действие има еднакво по сила и обратно по посока противодействие.“

---

Партията на Макрон победи на втория тур за парламант, с далеч по-малко мнозинство от очакваното. Противничката на Макрон - Марин льо Пен, обаче, също ще присъства в новия парламент, което ще даде един доста интересен развой на парламентарния живот на Франция. Силната опозиция винаги е била индикация за наличието на демокрация.

---

Приключи проверката на изгорелия блок в Северен Кенсингтън, Лондон. Обявени са 58 жертви. Вината за пожара, се прехвърля, като горещ картоф от институция на институция, но конкретен виновник не е посочен, с изключение на пожароопасната облицовка на блока. И никой не говори за вината на фактическия подпалвач - човекът с избухналия хладилник, който тихомълком си е грабнал багажа и избягал, като е оставил останалите обитатели да горят. Ако аз си подпаля къщата поне ще се опитам да я изгася, ще алармирам съседите, ще викам пожарна, но няма да избягам и гледам отстрани как съседите ми се пържат.

---

Корбин - ръководителят на Лейбъристката партия, в Обединеното Кралство, която се представи добре на изборите от 8 юни, е заявил, че пострадалите от пожара в Кенсингтън, трябва да бъдат настанени в празните луксозни имоти, принадлежащи на богати хора от цял свят, в същия район. Подобни експроприации на имущество не са по сърцето на британците и исканията на Корбин бяха осъдени от мнозинството британци, дълбоко привързани към частната собственост. „Корбин показа истинския си цвят. - реагираха те, разтревожени за собствената си частна собственост и закупените с многогодишен, къртовски труд имоти.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.