Бързи новини. Мей, Макрон и пуйки за Коледа.

Бързи новини. Мей, Макрон и пуйки за Коледа.
12-06-2017г.
18
Радост Даскалова

Тереза Мей изгони двамата си съветници - Фиона Хил и Ник Тимоти, отговорни за провала на изборите и изобщо за провеждането на тези ненужни избори.

Токсичното дуо е държало Мей в заблуждение и не е допускало никого да говори с нея. Те са и създателите на катастрофалната предизборна програма, която бе отхвърлена от населението, а днес вече е хвърлена и от Мей в коша.

Водят се усилени разговори за коалиция с Демократическата обединена партия на Северна Ирландия, но не е потвръдено като факт. Програмата на въпросната партия е толкова консервативна, че консерваторите изглеждат като бунтари на фона й.

Тече и обществен дебат, дали Мей да бъде заменена с бившия кмет на Лондон Борис Джонсън (на галено БоЖо), дали на преговорите по брексита да бъде изпратена сборна делегация от всички политически сили, дали да бъдат проведени нови избори (на което особено настоява неуспелият Корбин) - с една дума „нямала си баба работа, та си направила избори“.

----

На първия тур от изборите във Франция, Макрон отново печели, макар изборната активност е доста ниска. С нетърпение очаквам Макрон отново да победи, за да видя с очите си, как се намаляват данъци и се повишават социални осигуровки едновременно. Такова финансово чудо не е за изтърване.

----

Приключи изслушването, пред сенатска комисия, на бившия директор на ФБР Джеймс Коми. Какво научихме? - Той е организирал изтичането в пресата на своите конфиденциални разговори с държавния глава. Коми в показания пред Конгреса съобщи, че се е чувствал некомфортно по време на многократните срещи с президента и затова е записвал съдържанието на разговорите. След това, по думите на Коми, той е предал записите на свой приятел, а той на медиите. Ама, къде ги намират пък такива едни приятели?

----

Движението „Гейове против шарията“ е организирало честване на годишнина от стребата в Орландо. Активисти на LGBT (лесбийки, гейове, бисексуални и травестити) са заявили, че това е проява на ислямофобия. Очаква се яростен отпор, чрез контра-протест, на движението „Обединени против омразата“. Съм в трепетно очакване шариатът да бъде широко наложен, за да стана наблюдател, как пуйките гласуват за Коледа - времето, когато печени украсяват празничната трапеза.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.