Актуално
Бързи новини. Висящ парламент.

Радост Даскалова | 09/06/2017

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Тази сутрин Тереза Мей наистина си скубе косата, както предположих.

След вчерашните избори в Обединеното кралство, нейната партия - на консерваторите, печели изборите, но едновеременно с това, ги губи.

Долната камара на Парламента се състои от 650 депутата - за мнозинство се изисква повече от половината. Досега консерваторите имаха мнозинство в Парламента, а днес техните депутати са 318.

Щабът на консерваторите е в паника, защото, освен да се коалират с друга партия и сформират правителство, те нямат друга алтернатива.

По всичко личи, че изборът им е в посока ирландската DUP.

Тереза Мей е заявила, че няма да подаде оставка, но денят още не е свършил. Очаква се в 12.30 по Гринуич, тя да се срещне с Кралицата, за да получи одобрение за ново правителство.

„Висящ“ Парламент, неясно бъдеще за брексита, разединеност, надвиснала опасност от ежедневен тероризъм и всичкото това, защото една жена предпочете да погали егото си, с победа на парламентарни избори, вместо да запретне ръкави и да работи за държавата си и народа си.

Корбин - ръководителят на Лейбъристите, наобеща много хубави придобивки за народа си - безплатно висше образование, огромни средста за здравеопазване, строителство на домове, спиране на съкращенията от работа, увеличаване на данъците за богатите, справяне с тероризма и младите хора му повярваха - хиляди, досега негласували, се регистрираха и гласуваха за него. Млади са - разбирам ги, те не знаят още, че те, пък и децата им, ще плащат скъпите обещани придобивки. Защото Корбин просто ще заеме пари и дълговете на ОК, които се вече трилиони - ще се увеличат. Безплатен обяд няма, но на младите хора предстои да разберат това по-късно.

Засега - очакваме изявление от Даунинг стрийт 10, за онова, което очаква ОК.

 Други статии от този авторКоментари