Бързи новини 3. Един госпож знае какво ни чака...

Бързи новини 3. Един госпож знае какво ни чака...
29-05-2017г.
32
Радост Даскалова

„Времената, в които ние бихме могли напълно да разчитаме на другите, свършиха. Ние, европейците, наистина трябва да вземем съдбата си в свои ръце!“ - заяви на партийна сбирка, след срещата на върха, в Сицилия, канцлерът на Германия - Ангела Меркел. Това изказване може да означава само едно - Тръмп е поискал от съюзниците, да си плащат достатъчно за отбрана. С други думи - сиренето, лейдис енд джентс, е с пари. На другото, останало зад кадър - защо Меркел се изживява като ръководител на Европа, когато централата на ЕС е Брюксел, нямам отговор.

---

Засега Тръмп не е подкрепил Парижкото споразумение за климата, като е споделил, че възнамерява да го денонсира. Нямам представа какво стана със стария термин „глобално затопляне“, но сега вече е заменен с „промяна на климата“. Борбата с климатичните промени са сведени до събиране на данъци и такси, които оскъпяват крайния продукт на производствата, а цената плащаме ние, потребителите.

---

Обстановката в Обединеното Кралство остава напрегната, предвид зловещия атентат в Манчестър и броените дни до изборите за Парламент. Всички партии, миналата седмица представиха свои програми за управление, като всяка от тях беше оценена от избирателите като „прострелване в крака“. Изборните резултати са по-неясни от всякога, но едно е кристално ясно - британският избирател е все по-сигурен в нуждата от брексит.

---

Снимката на съпругите на европейските съюзници на НАТО, предизвика немалко интерес в социалните мрежи. Особено коментиран беше тоалетът на съпругата на Ердоган, ревностна мюсюлманка, и присъствието на мъж сред дамите. Партньорът от гей-брака на ръководителя на Люксембург, внесе объркване в медиите. Предполагам, не е далеч времето, когато за статуса на дами от този вид, ще бъде наложена титлата „госпож“.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.