За американските партии и марионетката Тръмп

За американските партии и марионетката Тръмп
21-04-2017г.
21
Читател

През последните дни прочетох немалко статии за това как всички са били разочаровани от президента Тръмп и некомпетентното му държание.

Той бил такъв, бил онакъв, бил патологичен лъжец, спечелил аудиторията с гръмки обещания, върху които после се изходил по голяма нужда. И всички са изненадани, че може да съществува подобен лъжец.

Ха, моля ви се.

В България гледаме това шоу от няколко десетилетия.

То не беше „вервайте ми", не беше „един за всички, всички за един", не беше „1500 лв средна заплата и минимална пенсия от 300 лв", какви ли не фантасмагории, и ние, като послушни овце, се храним ли, храним с тези обещания. Обещаваха ни нектар и амброзия, обещаваха ни едва ли не целия свят.

И когато всичкия този кич минеше, пак ровехме в боклука, за да похапнем от огризките от пиршествата, които избраните от нас си правеха комай всеки ден.

Но не искам да говоря за това, писнало ми е вече. Колкото и да ми се иска да променя нещо в тази държава, нямам нито власт, нито връзки, за да направя нещо в бъдеще.

Това, за което искам да говоря, е аджеба защо Тръмп ненадейно атакува суверенна Сирия без предупреждение и без причина, и постави САЩ на прага на трета световна война, война, за която се говори от години, но сега наистина би могла да избухне.

За това трябва да прегледаме някои основни аспекти на двата управляващи конгломерата в Америка – Демократичната и Републиканската партии, сиреч американските левица и десница.

В много отношения аз съм привърженик на демократичната партия, защото тя поставя човека на първо място – неговите безопасност, здраве, образование, работа и други придобивки, които всеки един човек заслужава.

Демократите са по-добре информирани, по-добре анализират нещата, предоставят по-добри перспективи и повече права и свободи. И в много отношения са по-отракани и не взимат прибързани решения, чиито последствия биха били пагубни за Америка. Тази партия обаче се състои не само от западни социалисти, но и от либерали, голяма част от които – крайни. Тези либерали създадоха системата от 31 пола в Ню Йорк. Те съсипаха нормалните отношения между мъже и жени и между хора от различни етноси – ако си мъж, не отваряй вратата на жена, не й давай път, не й прави комплименти и, за Бога, дори не й се усмихвай, защото всяко едно от тези неща е сексуален тормоз. Ако си бял, нямаш право да се ядосваш на чернокож, азиатец или латиноамериканец, дори когато си на крачка от това да бъдеш набит от тях. Ако ти отвърнеш на боя, веднага ставаш расист и националист и едва ли не – враг №1.

Именно тази политическа коректност притискаше обикновения бял американец и го караше да мрази партията, заради което избра Тръмп.

За републиканците съм съгласен с едно – Америка е на първо място. Те са патриотите, които не харесват слободията на малцинствата, създадена от либералите. Те са по-нахъсани, по-чепати, по-силни и по-устати.

За тях свободата на словото е на първо място, а на второ е самосъхранението. Според тях, ако бандит влезе с взлом в нечий имот, то собственикът на имота има право да го застреля, нещо, което напълно подкрепям.

Но тази партия се състои също така и от много членове на „чаената партия", или крайните десничари, за които половината европейци са комунисти, другата половина – либерасти и нацисти, чернокожите са негри-тревомани, азиатците – фъфлещи жълтури, а латиноамериканците – серийни изнасилвачи. Те са амо-сексуални (от английската дума ammo-sexual), сиреч влюбени в оръжията си, вадят пистолети при всеки спор и смятат, че Америка трябва да властва над целия свят, като избие половината хора, а другата половина подчини. За тях Роналд Рейгън е полубог, а Барак Обама е черен дявол. Също така ще ти докажат и тъждеството 2+2=Исус. Голяма част от тях са набожните лицемери, които ще ти цитират половината Библия и ще се хвалят колко по-достойни са за Рая от теб, след което ще се приберат вкъщи и ще правят секс със сестра си.

Именно тези крайни републиканци искат да се месят във външната политика на всяка една държава, защото се имат за господари на света.

Те искат още бази по периферията на Русия, за да не й позволят да се обособи като световна сила. Те искат войната в Близкия изток да продължи, за да бъде ниска цената на петрола, защото, ако войната приключи, цените ще се вдигнат и така горивото ще поскъпне. За да го постигнат обаче, не им трябва отракан и умен лидер, който да знае какви са последствията от действията му и да бъде по-предпазлив. Трябва им недорасъл хлапак, който да се хваща за всяка една чута-недочута приказка и да действа без грам компетентност и перспектива. Човек, който действа в настоящето, без да мисли за последствията.

Човек, който лесно може да бъде контролиран, а истинската власт да бъде зад кулисите. Такъв беше Буш младши, такъв е и Тръмп. И, ако човек потърси малко повече информация за съветниците на Тръмп, ще разбере защо го казвам.

За осемте години, през които Буш управляваше, едва не погреба Америка с лудите си харчове за военни цели. Единствената причина, заради която доларът все още беше стабилен, беше, че световната парична единица беше именно щатският долар, а еврото беше сравнително млада парична единица. Сега обаче все повече водещи икономики се отдръпват от долара. Надявам се Тръмп да осъзнава това, защото иначе ще попадне в незавидно положение. Резултатите от това биха могли да бъдат или нова Световна война, или – при банкрут – нова Гражданска война. Какво ще стане оттук насетне, един Господ знае.

Но бъдещето със сигурност няма да бъде розово.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.