Не! Това не е най-големият идиот в София.

Не! Това не е най-големият идиот в София.
09-04-2017г.
73
Милена Янинска

А за вас – които му се смеете и го обиждате (бел.ред. покрай тази снимка Фейсбук се напълни с подигравки по адрес на опасно ремонтиращия прозорците си мъж) – аз също имам интересни квалификации и въпроси.

Например – вие ли сте най-големите глупаци в София или – вие ли сте най-бавнозагряващите в този град.

Повечето хора, които познавам не обичат да рискуват живота си.

Повечето не обичат излишните усилия, сложната работа, умората и да висят от високо.

Нека заедно се запитаме със същата задружност, с която се смяхме на този човек в социалните мрежи – какво би го накарало да стъпи на перваза на последния етаж?! Необезопасен.

Не го е страх от високо? Дано.

Но мисля, че мотивацията на всеки, който прекрачва границите на сигурността и спокойствието си е чисто и просто неволя. Че няма кой да ти свърши работата и по-важното – че няма как да му платиш.

Колко струва една поправка на навес – мили ми смехурковци – около 130 лв./на кв.м/. Да кажем, че навесът на този човек по груби сметки ще струва по три – т.е. 390 лв. Този човек изглежда възрастен. Ако е пенсионер – това е средно една негова пенсия. Ако е работещ човек, средно това е половината му заплата. Другата половина вероятно отива за парно, ток и лекарства.

Смешно си е!

Та, да се запитаме през смях – ако този човек вземе разумното и удачно решение, да не си направи сам ремонта, кой и как да му го направи?

Смешно, нали.

Малко прилича и на онези стари хора, които пресичат улицата без светофари и пешеходни пътеки. В разгара на движението, без да се оглеждат, ослушват и да си дават зор. Малко нагласата е – „Да те е*а в живота, и ти ще свършиш.“ Идиоти, а?

Смешно.

Ама не се ли сещате сами? Не се...

Защото не сте идиоти, а имате чувство за хумор. Щото вашите навеси – я ми кажете – кой ги поправя?! И ако сте такива паралии – десет човека по 30 лв. и сме му събрали пари на идиота за майстор.

Ама не се сещате, защото е смешно. Повече смешно, отколкото спешно.

Това не е най-големият идиот в София, а поредният човек, който разбира от всичко, защото няма друг избор. Който си върши работата сам, не защото иска вратът му да е дебел, а защото портфейлът му е твърде тънък.

Най-големият идиот в София е един с престъпно скъпа кола, с престъпно висока скорост и с престъпно нашмъркан вид.

Най-големият идиот в София взима анаболи, ходи с дебели ланци и слуша поп-фолк с вдъхновение.

Най-големият идиот в София не поправя навеси. И се смее на другите.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.