Докога?

Докога?
24-03-2017г.
0
Читател

В нашата държавата от години нищо не се е променило към по-добро, а напротив - живеем все по-зле.

ГЕРБ смениха вече две правителства с последващи от тях оставки  и днес народът отново чака...Какво? Месия, Освободител??? 

Питам се - докога ще чакаме да се вършат безобразия в България?

Докога партийни недоразумения от едни и същи партии "освободителки",  27 години ни грабят безочливо, докато всеки ден умират деца и болни хора в нищета?

Докога мутрите ще са на свобода, независимо убийствата и тежките престъпления, които са направили?

Докога ще стискаме зъби, без да реагираме? Не сме ли глупци, ниe българите?

Ако някой не е съгласен с написаното от мен, нека сподели какво е сторил, за да живеем всички в НОРМАЛНА ДЪРАВА.

Далавераджийски опит за бързо и лесно огрбване и обогатяване не ме интересува!

Докога ще ни третират като блеещо стадо?

Можем да търсим причините в дългото робство, тоталитарният режим, липсата на свобода, на пари и какво ли още не. Само, че това ще са просто извинения и нищо повече...

Представям си сега колко от вас са готови да гласуват и в момента за загробващите партии на едни и същи кръвопийци, които смучат от народа и ще наддадат кански вой и ще ме упрекнат. Защото е изключително лесно да оплюеш един непознат човек, който е имал неблагоразумието да ти каже истината право в очите!

Да събереш кураж обаче, за да станеш и да отхвърлиш управлението на хора, които ежедневно те лъжат, крадат и се гаврят с националното ти достойнство, е нещо невъзможно, според неписаните закони по тия географски ширини.

Тук битуват разбиранията от поговорката „Преклонена глава - сабя не я сече!". Ширят се беззаконието и почитта към знайни и незнайни мутри и обикновени крадци.

Оцеляването е на мода още от 14-ти век и както вървят нещата, народът се засили да посреща и 21 век с най-високата смъртност в Европа, най-ниската раждаемост, най-лошото здравеопазване, най-ниските заплати, най-високите цени на стоки, горива и услуги и най-ширещата се КОРУПЦИЯ!

И ако изобщо има някаква логика, излиза, че МАКАР ДА СМЕ НАЦИЯ ОТ ПОТЕНЦИАЛНИ ИДИОТИ, все пак заслужаваме световното уважение, защото никоя друга нация не би издържала на такъв живот в държавата си!

Вместо да накажем кръвопийците, ние ще накажем съседите, колегите, съгражданите, а в много случаи и себе си, без да закачаме кръвопиеца, обаче. Защо ли?

ЗАЩОТО НИ Е СТРАХ!

И защото виновни в България обикновено са потърпевшите, а не престъпниците.

Защото нямаме онова достойнство на дедите ни, с което вечно се перчим и гордеем, но обикновено само на националните си празници.

Защото парите, жаждата за власт, продажничеството, послушанието, лакейството и мижитурското поведение са на по-голяма почит от подвига на Ботев, Левски, Караджата и много други.

И макар да ни се иска да сме ГОРД И СЛАВЕН НАРОД - НЕ СМЕ И НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НИ ОПРАВДАЕ! 

Та на нас дори не ни стиска да се изправим срещу несправедливостта и да вземем съдбата си в свои ръце, а вечно заравяме главите си в пясъка, чакайки на някакво чудо или най-добре - някой друг народ отново да ни освободи.

Всъщност, като се замисля коя съм аз, че да съдя не кого да е, а целия народ?

Просто е.

Аз съм никоя, просто българка, която иска България да я има и утре, а и след пет века. И животът ни да е равноправен с този на европейците.       

***

АВТОР: Галя Александрова

© 2022 Lentata.com | Всички права запазени.