Елин Пелин, нямате право!

Елин Пелин, нямате право!
15-02-2017г.
130
Милена Янинска

Елин Пелин, вие кои бяхте?

Не ви ли се струва, че малко се взехте насериозно?!

Дадоха ви два пъти по телевизията и станахте големи бунтари, патриоти и даже национални герои. Станахте звезди! Защото не позволявате на бежанци да ви живеят в града. То пък един град... Извинявайте.

Кой не е чувал за Елин Пелин, нали, и неговите горди хора...

И едни бежанци – двама души, които са по-ниски от тревата и по-мирни от химна на Европа.

Жителите на цяла Европа могат да приемат емигранти, защото са балъци, но вие ще дадете пример на всички „как се прави” и ще се справите с тази напаст веднъж завинаги! Ще се справите мъжки. С двамата ви бежанци. И прегорелия ви тестостерон.

Нямате право, Елин Пелин, защото имате зрелищна циганска махала.

За вашия ромски кавртал се носят легенди. Ама как така те спряха да ви пречат? Защо с тях така смело не се справихте?!

Едва ли са ви по-симпатични от сирийците. И едва ли смятате, че живеете в мир и любов! Ама циганите, казвате под сурдинка вие, имат сопи и брадви. И бият. И са много. Там е трудно. И опасно.

Я си се бунтувайте срещу двамата сирийци за по-спокойно и сигурно...

Нямате право, Елин Пелин, защото имате роднини емигранти.

Знаете ли, Елин Пелин, че български общи работници са залели цяла Европа?

И, че никъде не сме добре дошли. И, че навсякъде ни мислят за „цигани”. И, че цяла Европа ни знае номерата и сеирите, защото ние доста често сме мързеливи, мамим, крадем, искаме да живеем само от помощи и изобщо – не сме много далеч от „бежанския” манталитет, срещу който се бунтувате.

Знаете ли, Елин Пелин, че има страни и лидери, които държат да бъдем изгонени от Евросъюза? Както вие държите сега да няма нашественици на ваша територия...

Знаете ли, Елин Пелин, че ние имаме много по-общо със сирийците, които презирате, отколкото с европейците, които ни презират.

Хубаво е да не забравяте това, когато се биете в гърдите колко сте мощни и безкомпромисни, докато целият ви град възстава срещу шепа хора.

Нямате право, Елин Пелин, защото нямате значение!

Много хубав въпрос е – защо тези хора не са потърсили убежище в мюсюлманска страна. И аз искам да знам. Но какъвто и да е отгворът, ви уверявам, че град Елин Пелин в Република България не е топ дестинация нито за бежанци, нито за нелегални емигранти, нито дори за българи.

Елин Пелин е вашата съдба и тяхното проклятие, уверявам ви – доброволно никой не би си го избрал нито за роден, нито за постоянен дом.

Нямате право, Елин Пелин, защото живеете зле!

Но срещу заплатите си не се бунтувате! Засрамете се.

За своите интереси не скачате, но трябва ли да се направи мръсно на някой сте първа писта! Достойнство и мъжество!

Да. Страхливо. Много страхливо.

Ама щели да завладеят града ви и да станат повече от вас. Ама пак да ви попитам – кои бяхте вие. Какъв е този гр. Елин Пелин, който някой ще тръгне да щурмува и завладява.

Наистина ли нямате по-сериозни проблеми или те изискват усилие за разлика от това веднъж на ден да се съберете и да покрещите малко пред камерите?

Чули по телевизията колко са опасни бежанците, видяла Елинпелинската жаба как подковават коня и вдигнала крак.

Единственото, което правите Елин Пелин е селска Спартакиада. Панаир в края на зимата от скука и за разнообразие.

Нямате право, Елин Пелин, защото измествате общественото внимание от по-съществени проблеми. Поредният тъжен български абсурд. Защото тази енергия, която вложихте срещу едно сирийско семейство, можеше да ви обнови центъра, да ви построи църква и да помогне на човек в нужда. Но не се сетихте. Защото не ви пука.

Затова, Елин Пелин – нямате право!

П.П. Ако обаче всички европейци бяха толкова нервни, колкото нашите съграждани от Елин Пелин, Европа нямаше да има проблеми с миграцията. 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.