Кофти хора ли са хората от Елин Пелин, че гонят семейство бежанци?

Кофти хора ли са хората от Елин Пелин, че гонят семейство бежанци?
13-02-2017г.
64
Ева Истаткова

Гадни ли са елинпелинчани, че искат да изгонят сирийско семейство, мъж и жена, от своя град?

Ако съдим по Фейсбук реакции, да, много гадни са. Модерни градски хора се възмущават и пишат „СРАМ МЕ Е ОТ ЕЛИН ПЕЛИН”.

И на пръв поглед е доста безсърдечно случващото се, нали?

Гражданите на Елин Пелин не искат семейство, избягало от войната. Казват – НЕ на бежанците. А това наистина тоя път е семейство, мъж и жена, които на всичкото отгоре са получили хуманитарен статут за бежанци. Но местните, барабар с кмета като говорител на тяхното мнение, категорично ги отхвърлят.

Защо?

Защото българите са много лоши хора?

Щото са примати? Щото са жестоки? Щото шопите пък са най-гадните българи от цялото племе? Щото са егоисти без капка съчувствие и емпатия? И искат другите да страдат?

Да, ама не.

Ако не разбирате защо хората в Елин Пелин, Широка Лъка, село Доганово и т.н. се държат така – значи сте като щрауси, заболи глави в пясъка и нямате представа къде и какво сте живели досега.

Просто е.

На хората им писна да бъдат експлоатирани в името на демокрацията, да плащат данък „европейски стандарти”, а за тях никой да не се грижи и интересува. От тия хора се иска непрекъснато – да спазват правила, процедури и стандарти, да се следват европейски норми, да са ТОЛЕРАНТНИ, да се СЪОБРАЗЯВАТ с всичко и всички – Запада, проблемите на Изтока, властите по света и у нас – но с тях никой не се съобразява. От тях се изисква – да бъдат хуманни, да бъдат съпричастни, но към тях никой не е съпричастен.

Те не протестират просто срещу това сирийско семейство. Те искат тяхното решение и тяхната дума да се чува, да тежи. А те, на своето си събрание в града са решили – НЯМА ДА НАСТАНЯВАМЕ БЕЖАНЦИ. Точка. Така са преценили да устроят живота си. Така са го измислили, преценили са, че не могат и не искат да поемат грижата за бежанци.

И хоп, някакви явно по-всевишни институции идват и им натрапват нещо, което те вече са решили, че не желаят.

Какво се получава?

Че местните българи решават нещо конкретно за живота си, но пристига една сюрия хора и им казва – ВИЕ НАРУШАВАТЕ МЕЖДУНАРОДНИ КОНВЕНЦИИ И ЗАКОНИ.

Добре. А тяхното местно решение и живот не са ли нарушени???

Те нямат ли глътката въздух да решат с кого да живеят и с кого не? Питам само.

Един сириец, говорещ български, в пряко включване по телевизията, възмутен призоваваше институциите да отменят решението на кмета и града.

И викаше - „Нямате право да имате това отношение”.

Ето това е най-най-най-големият проблем на либералния свят, до който се докарахме – нямали били право да имат това отношение.

Алоооуу, хората могат да си имат, каквото отношение си искат! Не разбирате ли, че точно, защото им отнехте контрола и властта върху собствения живот, точно затова се ражда тоя отпор?!

Не е понеже са много кофти хора. А, защото и те имат мнение.

И те имат представа как искат да живеят. И на тях им омръзна да се съобразяват с имагинерни европи, стандарти и институции, докато те дори НЯМАТ ПРАВО да кажат кой искат да им е съсед, на тяхната улица, до техния двор.

Обърнете внимание: не пипайте на българите двора и не им казвайте кой да влиза там. За да не ядете бой, честно ви казвам.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.