Защо няма да помогна на майка с 5 деца да ги облече за зимата

Защо няма да помогна на майка с 5 деца да ги облече за зимата
31-01-2017г.
73
Милена Янинска

Първата причина е, че вероятно съм лош човек. Като повечето от вас. Разликата е, че нямам нужда да се маскирам с благотворителност.

Защо аз трябва да помагам на една жена и един мъж, които са допуснали децата им да замръзват от студ?!

Заради самите деца ли?

Ясно ми е, че те не са виновни, но ми се струва по-неморално да поощря глупостта и безотговорността на родителите им!

Значи те са позволили пет деца да студуват, а аз трябва разтревожено да ги затопля, и ако не се отзова - съм злодей? А майката е светица, родила пет дечица?! Извинете ама... не.

Утре още сто като нея ще решат, че могат да правят деца, а ние да им ги издържаме. (всъщност, тези сто вече са факт, просто не са се усетили да алармират Фейсбук за помощ, но и това ще стане)...

Как така правиш пет деца, на които не можеш да задоволиш най-най-елементарните потребности?! Едно-две от любов, по грешка, поради крайна несъобразителност – може. Но пет?!

От историята на семейството става ясно, че никога не са били заможни, т.е. никога не са имали финансова сигурност, за да задоволят пет гърла. Това са безотговорност и лекомислие в най-крайна и чиста форма.

И все пак!

Някой трябва да ражда, нали?

Защото ни е отрицателен прирастът на населението. И „хвала на тези българки, които се грижат страната ни да си има повече българчета.“. Ужас.

Тази страна няма нужда от повече бедни, неграмотни, изстрадали болни хора.

По-добре да останат един милион българи със здрава психика и умствен багаж, отколкото да сме 6 милиона освирепели глупаци.

Циганите изобщо няма да ги преброявам, защото сметките съвсем спират да излизат. Но, когато казвате – аз не съм циганка, ще ви уверя, че нямате аргументи, за да го докажете.

Та!

Аз да дам дрехи, защото на някой децата му нямат? Пак ще попитам, защото недоумявам! Защо правите пет деца, които няма как да гледате?

Тъпа ли сте, госпожо? Тъпа сте. А може би и луда. Уважавам правото на всяка жена, на всяко семейство да създаде живот – но пет живота, обречени на мизерия? Освен, че е грехота, трябва и да е незаконно.

И когато стане ясно, че някъде там има дечица, които студуват, не трябва да се заемам аз, а социалните.

АЗ СЪМ МАЙКА.

И ми е трудно да гледам добре единственото си дете. И ми е трудно да си представя как с този стандарт мога да изгледам две. А майка на пет иска дрехи и всички започват да осигуряват и облекла, и храни, и...  

Значи, аз ако имах възможност да помогна на вашите, дали не бих си направила мои, как мислите?!

Защо според вас, има балъци само с по едно-две деца...

Много смотани хора има – правят едно дете, за да си го издържат сами, а биха могли да направят пет и да им ги гледа цяла България...

Или пък не ги блазни възможността да ощетят децата си, когато им съобщят, че – за Данчо ще има обувки, но за Иванчо – не, за сметка на това Мимето ще яде сладолед тази седмица, а Сашко шоколадче – догодина. Стоян ще отиде на урок по английски, ама друг път.

Не мога да ви съжаля.

И съветвам всеки, който има средства - да помогне на някоя от онези майки, които се борят за живота на единственото си дете, а не на онази, която оставя живота на петте си наследници в ръцете на чуждото благоволение.

С всяка жилетка, която изпращате, вие размножавате мизерията в тази държава.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.