ИСТИНАТА Е НИКЪДЕ ТУК

ИСТИНАТА Е НИКЪДЕ ТУК
20-01-2017г.
26
Ангел Еленков - Аци

По две руски телевизии, по едно и също време, вървят две „передачи“, с едни и същи гости, а и на двете пише – „прямой ефир“!...

Или аз нещо бъркам в превода на „прямой ефир“, или група съветски учени са успели да клонират участниците в тези предавания.

Освен руснаци, представители на властта и разни ведомства, винаги има и – украинци, американци, поляци, кавказци… въобще, всякакви евреи под прикритие /шегувам се, шегувам се…евреите ще ме разберат, и ще се смеят/… Но, от няколко дни насам, дебатите в шумните студиа текат на тема – „открадната идентичност“.

Тежко им е на руските братя, че в Украйна все по-често се появяват заявки за притежание на личности.

Достоевски, Чайковски, Иля Муромец и още безброй други руски емблеми са вече „украинци“.

Хак им е на братушките, да видят какво ни е на нас с македонците, дето навремето насърчиха тая глупост, подкрепяйки Тито и Димитров.

Всъщност, в Скопие нещо са се разсеяли в момента явно, та още не са се усетили, че – Достоевски и Чайковски завършват на „ски“, иначе украинците има да им дишат праха!

Още до средата на февруари, под формата на огромни паметници, в центъра на македонската столица ще цъфнат – Достоевски, яхнал кон с меч в ръка, сочи към Вардаро, а недалеко от него каменният Чайковски, изпънал снага развява знаме със „Сонцето од Кутлеш“.

Но, да се върнем на братушките.

Непосредствено преди празниците в руските киносалони се завъртя дългоочакваната премиера на лентата „Викинг“. Филмът не е заснет от Лени Рифенщал, но поне от кадрите които видях, все пак е достатъчно помпозен.

В новинарските им емисии тръгнаха анкети с излизащи от киносалоните граждани, които трепетно докладваха за неоспоримите качества и автентичност на творбата, а и смееха ли да изкажат друго мнение… въпреки очевидно невикингския ръст и френология на вождовете си.

Показаха и специално свикана пресконференция на авторите на филма с представители на руската академия на науката, както и духовенство. Академици, професори, висши монаси, всички се съгласиха тихо, но уверено, че всъщност, не са славяни, татари, хазари, а – викинги!

А вън – сняг, тролейбуси, на витрината „сгущенка“, „колбаски“ , розовее изкусително - „селедка под шубой“, до нея се мъдри бутилочка „Квас Тарас“…  В США избират президент похож на Елцин… Уют и скръб. Особено – УЮТ!

Между другото, по това време в Куба обявиха за дисидент единствения си биатлонист.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.