ДЪРЖАВАТА – ЦИРК

ДЪРЖАВАТА – ЦИРК
14-08-2016г.
30
Владимир Мицов

Обвинен за нелегален трафик на хора и признал се за виновен, е спечелил обществена поръчка на "Гранична Полиция" за 200 хиляди лв (без ддс), за "извозване на нелегално пребиваващи".

Преди няколко месеца, управителят на фирма Еделвайс 0707, Григоров, е заловен да вози с автобуса си 65 нелегални, всички без документи.

Повдигат му обвинение за "противозаконно подпомагане на чужденци да преминават границата на страната.".

Районният съд в Царево му налага "задържане под стража", дни по-късно, Бургаският Окръжен съд "изненадващо" му сменя мярката на "домашен арест".
Докато е бил под "домашен арест", същото лице е присъствало на заседанията на комисията на Главна Дирекция Гранична Полиция.

Признава се за виновен по обвинението (по-късно се отказва от това си признание).

След това печели обществената поръчка за 200 хиляди (без ДДС), за "транспорт на незаконно преминали и задържани лица", която ще бъде изпълнявана със същия автобус, който в момента се намира на полицейския паркинг.

Съдът е наложил забрана да бъде ползван този автобус, ама кратка справка със събитията от последните дни показва, че на МВР изобщо не му дреме какво решава Българският Съд.

"От прокуратурата в Царево коментираха пред Дарик, че след подписването на обществената поръчка, Григоров съвсем законно ще може да осъществява дейността, за която е обвинен.".

Значи сега - ще си ги вози легално в двете посоки ? Ще ги извозва легално, ще ги внася нелегално ?

Това вече даже не може да се категоризира като "територия". Това е цирк.

Финал
"В заявлението си за участие в процедурата пък от дружеството са подчертали, че при изготвянето на офертата под внимание е взет и престижа, свързан с възможността да бъде партньор на Гранична полиция.".

Така е, престижът е много важен. Но пък покрай Бойко и Бъчварова летвата за престиж е прекалено ниска. Даже май хич я няма - натрошена и изгорена.

Редакция
Няколко часа по-късно, след като коментарите под новината във всички онлайн медии закипяха, МВР обяви, че ще прави проверка на договора. Явно са разбрали от медиите, че са сключили такъв договор и тепърва ще го проверяват "обстойно"?

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.