СЛЕДИТЕ ОСТАВАТ: Мистериозната смърт на Веси. Разказ на майката.

СЛЕДИТЕ ОСТАВАТ: Мистериозната смърт на Веси. Разказ на майката.
03-08-2016г.
174
Адриана Аврамова

Това е история за смъртта на младо момиче. Веселина Тодорова от Габрово. Смърт, причинена най-вероятно от убийство. Убийство, което някой се опитва да прикрие...

Веси беше намерена мъртва след падане от тересата на дома й в Габрово. Снимката на тревата, където лежи тя, заобиколена от трима души, бе качена впоследствие от бившия й приятел във Фейсбук.

По-късно се разбра и за мистериозен смс до неин познат, изпратен от Веси часове преди смъртта й, който гласи: „Помни имената Велизар и Лора”.

Месеци по късно, все още няма яснота около случилото се. Но съмнителните следи са факт.

Lentata.com разговаря с Магдалена – майка на загиналата Веси.

Един труден разговор...

За смърт, обвита в мистерия. За един неизживян живот. За мъката на един родител и за търсената справедливост в една несправедлива държава.

***

Разкажи ми за дъщеря ти, какво момиче беше тя?

Веси беше чудесно момиче, отличничка. Има много награди, отличия, беше каратистка, беше много активна, участваше в много олимпиади. Винаги е била много амбицозна, нямаше пречки за нея. От малка имаше интерес към политиката, беше кандидат за общински съветник, но се отказа, защото каза, че още няма достатъчно опит. Работеше като кредитен консултант, но спря заради малкото заплащане. Започна работа като сервитьорка на две места, същевременно учеше в Свищов.

Последно беше решила да работи на морето, намери си работа там. Миналата година работихме двете лятото и сега щеше да отиде сама, но после ми каза да отида с нея. И така плановете ни бяха да отидем заедно да работим,  дни преди смъртта й излизахме за дрехи, обувки, беше си подготвила нещата за морето ...

Една от версиите за смъртта й е самоубийство. Възможно ли е според теб сама да е сложила край на живота си?

Няма как да се е самоубила. Тя имаше много мечти, много цели. Споделяше всичко с нас, дори много интимни неща. Беше сама, раздели се с бившия си приятел, не е имало драма там. Винаги ни е казвала с кого излиза, къде е, бяхме много близки.

Какъв е последният ти спомен с нея?

Бяхме заедно ден преди смъртта й. Вечерта се гушкахме, говорихме си. Изпратих я на сутринта, после се чухме следобед.  Тогава приключи едната работа и отиваше на другата. Всичко беше наред, беше спокойна, нямаше никакъв повод за притеснение.

Смъртта й все още е гояма мистерия - мислиш ли, че е била убита?

Да. Още като влязох в апартамента вече бяха събрали доказателствата. Но от това, което разказаха хора, които са я намерили - до мястото, където е паднала е имало нож, табуретка.  На тересата видях счупена роза - един много дебел клон, който вероятно се е счупил при борба. Има следи от борба - ключовете от вратата бяха изкривени. Бравата се счупи на следващия ден.

Чантата й беше много разхвърляна, в портмонето й имаше 220 лв. и имаше подхвърлена снимка на непознат мъж - ром. Питахме полицаите кой е този човек и кой е подхвърлил снимката му там - не знаели.

Иначе, тя се е прибрала, оправила се е да си легне, да си почине. Отворила си е чипс, яла е в спалнята, имаше трохи от чипс. Изпратила е СМС на един неин познат да я събуди  в 3, за да отиде на работа.

В този момент някой е дошъл, предпоагам познат, за да му отвори. След него е нахълтал някой, който не е трябвало.

А смс-те с имената Велизар и Лора, които е пратила - кои са тези хора?

Тя не познаваше този Велизар. Два дни преди смъртта й бяхме с нея на разходка, вървяхме до едно училище и видяхме този Велизар и още едно момче. Отправиха неприлични предложения към дъщеря ми и тя се ядоса и вика: "Как не ги е срам пред теб така да ми говорят''. Тогава за пръв път го видя Велизар, а за другия с него каза, че май го е виждала, бил познат на неин приятел.

Това не обяснява защо е написала името му в смс-а?

Да. Тези хора трябваше веднага да ги арестуват. Те си измислят постоянно версии. Предполага се, че са й пуснали дрога в чашата. Въпросното пико.

И идваме на въпроса за наркотиците - има ли вариант тя да е употребявала?

Не, не е употребявала, тя се гордееше, че не използва.

Разпространихте снимки на дъщеря ви от падането, около нея се виждат трима мъже. Кои са те?

Те са приятели на нейната работодателка Теодора, която не знам защо се скри след този случай.  Единият обикаляше постоянно около дъщеря ми - звънеше й, караше я на работа, а той е семеен. Тя ми каза, че е приятел на Теодора и не я закачал, но се занимава с незаконни неща. Бил охрана на сделки за наркотици, а иначе под прикритие работи като охрана на язовир. Тези мъже са разпитани, но те имат големи връзки...

Не знам какво е станало с дъщеря ми и защо е убита, може би е видяла и разбрала нещо, което не е било удобно на убийците й... тя не мълчеше, имаше мнение, говореше свободно.

Опитват се да изкарат случая самоубийство, а обстоятелствата са повече от очевидни, че е убийство.

***

(Родителите на Веси са поредното семейство, заставащо зад кампанията на LENTATA.COM "ЗАРАДИ ЖИВОТА - ВЪЗМЕЗДИЕ"  - http://www.lentata.com/page_8372.html)

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.