„Малаки” и „арсеноки”. Нормално е Църквата да е против гей парада.

„Малаки” и „арсеноки”. Нормално е Църквата да е против гей парада.
17-06-2016г.
323
Ева Истаткова

Няма по-неприятно нещо от двойния стандарт. Двуличието в морала обезсмисля самия морал. И това искам да го кажа на войнстващите ЛГБТ активисти.

Няма място за възмущение, че Църквата осъжда предстоящия гей парад. Тя не само има право, а е длъжна да го направи според собствената си концепция и законите на вярата.

И, онова, което е смазващо дразнещо е фактът, че ЛГБТ активистите, които барабанят за правата на гей хората някакси забравят, че и другите имат права.

Да речем, християните.

Аз например, искам да знам с кое – правото на свободно изразяване на сексуалната ориентация е по-значимо от правото на изразяване на религиозен светоглед?

Защо гейовете да могат да парадират, а да е осъдително Църквата и нейните миряни да заклеймяват като ненормална тяхната сексуална ориентация и поведение?

Няма нищо обидно в това. И няма нужда десетки псевдоинтелектуалци и хора на „модерния свят” да се пенявят, да не кажа, почти да кълнат всеки, който е дръзнал да говори против гей парада и гейовете по принцип.

Алооу!

Откъде накъде някой може да има право да е гей, но друг не може да каже, че това е ненормално и гадно? По кой закон? Демократичният ли – на който се позовават всички неолиберали?

Защото, ако е за демокрация...тя гарантира правата на всички. Нали така?

Което значи и на човека, който НЕ приема хомосексуалността за норма.

Гледам, пишат се почти проклятия по адрес на тези хора, смятащи хомосексуалността за неприемлива....Ама дано се окажели синовете им гейове, да видят те тогава...

От своя страна, ЛГБТ активистите продължават да внушават, че има силен социален натиск върху гей хората в България, говорят за толерантност, и за приемане.

Имам въпрос към тях и той гласи:

Защо, вие, които проповядвате толерантност и приемане към „различните”, проявявате тотално неуважение към правата на християните, които в утрешния съботен ден, ще преживяват Задушница...А вие тогава ще си дефилирате с вашия гей прайд.

Налага ли се тази обида към християнския мироглед на мнозина?

За християните, хомосексуалността, както и много, много, други неща се считат за грях.

Особено категоричен в отношението си към хомосексуалността е апостол Павел.

В своето първо послание към коринтяните, апостол Павел изброява видовете грешници, които според него няма да получат спасение. Две от категориите са „малаки” и „арсеноки”, с което се визира съответно – пасивен и активен в хомосексуалността човек (В българския превод на Библията тези названия са съответно намирани като: „малакийци” и „мъжеложници”).

В Коринтяни (6:9-10) се казва:

„Или не знаете, че неправедници няма да наследят царството Божие? Не се лъжете: нито блудници, ни идолослужители, ни прелюбодейци, нито малакийци, ни мъжеложници, нито крадци, ни користолюбци, ни пияници, нито хулители, ни грабители няма да наследят царството Божие.”.

Не съм теолог. Но в откъса очевидно се вижда, че множество групи от хора са определяни като грешни и незаслужаващи да наследят Царството Божие. Това е основно разбиране за християнството (Според неолибералите, това сигурно си е чиста дискриминация...).

А вярата е много интимно нещо. Религиозното чувство е фина материя. Такава, каквато ЛГБТ хората твърдят, че е и сексуалната идентичност и ориентация.

Само че виждаме полемики само по гей темата, а някой да отбранява вярата и правото да виждаш света правилен и хетеросексуален?

ЛГБТ активистите не се съобразяват. На тях не им пука, че с акциите и пърформънсите си, точно в деня на Задушница, проявяват грубо неуважение към ценностите на мнозина християни у нас.

Какво излиза?

Че те изискват свобода за себе си, но не я дават на другите.

А и се сърдят на крайни, агресивни обществени реакции. Дори имат нахалството да се възмущават от думите на патриарх Неофит, да съобщават като лоша новина, че прайдът им не е подкрепен от политици и да се обявяват за жертви на репресии.

Само че – на лицемерието и двойния стандарт е нормално да се отвръща с гняв.

Нормално е да има мнозина, които вярват, че светът съществува и има бъдеще единствено заради мъжкото и женското начало. И да смятат, че това е единственото естествено и правилно за човека.

Нормално е Църквата да заклеймява гей парада на Задушница. И не само тогава.

Нормално е християните да се чувстват обидени.

Нормално е ЛГБТ активистите, неуважаващи другите, да не получават уважение от тези други.

Не е нормално, ЛГБТ люде, да сте толкова нахални и цинични в исканията си. И да претендирате да получавате това, което сами вие не давате.

Това не е нормално. Да.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.