Германци да се подиграват на турци с образа на Хитлер?!

Германци да се подиграват на турци с образа на Хитлер?!
18-05-2016г.
88
Дилян Вълев

Имаше един стар виц – десетима англичани изнасилват една германка. Тя крещи: „Найн! Найн!”, при което десетият англичанин се облича и си тръгва.

Преди време пък десетина мигранти от арабски произход наистина изнасилиха германка. Не се знае тя дали е викала „Найн!”, но дори и да го е правила, едва ли са щели да реагират като толерантните англичани.

 А за да се стигне до пълен абсурд, пък после тя публикува отворено писмо, с което благодари на мигрантите, че дошли в родината й. Толкова ли пък да е загоряла? Като лафа, че жената е най-глупавото същество на Земята – ти го е.еш, пък то те целува. Или става дума за прословутата европейска толерантност спрямо хора, които в по-голямата си маса няма да я проявят в отговор.

За всичко това се сетих като прочетох днес новината, че група артисти прожектирали на стената на турско посолство лика на турския президент-премиер Ердоган, но с мустачки като на Хитлер.

Това нямаше да ме впечатли толкова, ако не беше тази подробност, че въпросното посолство е в Берлин, а въпросните инсталационисти са германци.

Значи те осмиват турчина Ердоган с образа на своя сънародник!?

Това е все едно ние да осмиваме Ким Чен-ун и за целта да използваме снимки на Кимон Георгиев или Васил Коларов. Е, нямаме си Хитлер все пак.

В покаянието си след края на нацизма, германците очевидно залитнаха малко в обратната крайност. Но да осмиваш другите с образа на свой сънародник наистина ми се вижда вече шизофренно.

Не е само Германия.

Мой съученик живее вече повече от двайсет години във Франция. И ми каза какви спорове е водил в началото на деветдесетте с кореняци французи. Тогава там в училищата се е учело, че не съществуват раси. Той им казвал: „Добре, аз не казвам, че е нещо лошо – просто той е черен, ти си бял, това е!”, на което те неизменно отговаряли: „Не, той не е черен, той е френски гражданин!”. Е, халал да са ви днес черно-белите френски граждани, дето гърмят сватбарски в Париж, ама не във въздуха!

Съвсем естествено обаче и в Германия, и във Франция има хора, които разбират, че нещата излизат извън контрол. Засега няма измислено нещо по-добро от демокрацията. Но като всяко нещо, когато тя започне да се изкривява и се стигне до крайности, хората започват да я намразват.

Вече в супертолерантната Германия има засилваща влиянието си крайнодясна партия. Тръгнаха и паравоенни отряди като тези на Динко Вълев. И е само въпрос на време да започнат не да осмиват чужди диктатори с образа на Хитлер, а да издигат портретите му по митингите.

Защото на много от тези, които не обичат да ги изнасилват, ще им кипне. И ще стано едно мазало – за трети път. Ей я къде е Полша! 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.