Убиецът на Александра – „the best narkoman”

Убиецът на Александра – „the best narkoman”
17-04-2016г.
66
Мария Николаева

„Конкуренцията ражда победители, братле!”. Това е последното, което Красимир, убиецът на Александра от Провадия пише на профила си във Фейсбук.

По това време 13-годишното момиче отдавна е мъртво, а трупът му е скрит в порутеното мазе на „Ловния дом” в града.

Красимир твърди, че изповядва философията за живот на любимеца си – рапъра 2pak и цитира Макиавели, макар и едва ли да е чел нещо от трудовете му. Последните няколко дни след убийството на Александра той прекарва в трескаво пътуване между Варна, Провадия и селото на дядо си. Приятелите му казват, че не са забелязали никаква промяна в него. Убедени са, че не е планирал убийство и нещо е станало в последния момент.

„Той се промени, след като заживя с Ивалена. Тя беше в Гърция, но после се премести в България. Баща й се срещна с него и разреши двамата да живеят заедно. Взеха си квартира във Варна. Похвали ми се, че е почнал работа като дърводелец. Вероятно нещо с Ивалена се е объркало и е искал да намери пари.

Тя го излъга, че е бременна и той беше притеснен - твърди Димитър, един от най-близките приятели на Красимир.

(На тази снимка Красимир (вдясно) е с приятеля си Димитър)

И двамата са в една и съща компания. Обикалят изоставени строежи във Варна, слушат 2pак, а после постват снимки в социалната мрежа с революционни позивни под тях.

„Родителите му не бяха свестни хора, не се грижеха много за него и за брат му. Пушихме трева. Красимир взимаше и амфетамини, но не мисля, че е продавал, само за собствена употреба. Ходили сме заедно с него в една заложна къща във Варна до квартирата му няколко пъти, мисля, че там е оставил и златото, което е откраднал от онова момиче в Провадия.

Последните месеци не се виждахме много, защото той и Ивалена живееха в цигански квартал, а аз не понасям цигани. Веднъж отидох и ме нападнаха, наричаха ме гяур, едвам се сдържах да не ги пребия”, признава Димитър.

Съседи на Александра и Красимир в Провадия твърдят, че двете семейства не са били в лоши отношения, преди да стане убийството. Приятели на момчето обаче казват, че бащата на Александра се е занимавал с разпространение на наркотици преди да замине за Германия. „Възможно е да е имало някакво спречкване между тях заради дрогата и Красимир да е искал да си отмъсти на семейството”, предполагат те.

От съпоставката на последните няколко часове на Александра криминалистите са убедени, че момичето е тръгнало доброволно с похитителите си.

От къщата му до „Ловния дом” разстоянието е около 300 метра. Порутената сграда е добре известна в града като едно от местата, където по-големите момчета и момичета са се събирали, най-често да пушат трева и да слушат музика. Вероятно Ивалена, която е била с Красимир е послужила като примамка и Александра не се е притеснявала, че може да й се случи нещо лошо.

Красимир е първият заподозрян, на когото полицаите се спират още в нощта, когато е открит трупа на Александра. Заедно с него в ареста тогава влизат Ивалена и Ахмед – братовчед на младежа. След часове на разпити полицаите оставят зад решетките само Красимир.

Допълнителният оглед на местопрестъплението обаче показва, че край трупа на Александра е имало двама души. Решаващ се оказва отпечатък от маратонка с малък номер, който съвпада с този на Ивалина. По време на обиските в дома им полицаите откриват фактура за скъп телефон, който Красимир подарил на приятелката си след убийството. Намират и заложната къща, в която обикновено младежът оставял вещите. На записите се виждало ясно, че в нея влизат и двамата.

В деня, в който съдът във Варна гледа мярката за неотклонение на Красимир, Ивалена е арестувана отново и този път обвинена като съпричастна заедно с приятеля си за убийството на Александра. В същия този ден Красимир разбира, че Ивалена не е била бременна.

(Тук Красимир е с приятелката си, която също е в ареста.)

„Убеден съм, че до последно не е предполагал, че тя го е лъгала. Сигурен съм, че е направил самопризнания, за да я защити. Гледах го по телевизията от записите в съда. Изглеждаше ми ужасно съсипан”, твърди Димитър, приятелят на Красимир.

От профила на Красимир във Фейсбук става ясно, че той е посещавал популярната сред младежите платформа ask.fm. На нея непознати са могли да му задават въпроси, а той да отговаря. От това, което той е написал, може да се направи интересен психо-профил.

Ето и някои от най-интересните въпроси и отговори (оставяме правописа в оригинал – б. а):

Коя картина ти се иска да закачиш на стената в стаята си?

BobB mArRley !

"pazime gospodi ot priqtelite mi , ot vrugovete si sam moga da se pazq"

ako chakash na gospod ima oshte nqkolko veka da pochakash meen :D

Какво ти е мнението за полицайте встраната ти?

boklucii _!_

Разкажи за града в който живееш?

samo bokluci ...

Каква беше последната ти грешка?

mi che obih dve momicheta i gi hvarlih v rekata mai beshe aa ne poslednata greshka e che obih 7 travestita i gi izgorqh :D ... ddz neshto ot sorta :D

Защо има толкова много жестоки хора?

zashtoto sa izlezli ot zatvora :D

Мислиш ли, че животните имат душа?

e chok qsno ako nemat kak shi jiveqt aa :D vse edno da pitash magareto kak pikaesh prez ustata :D

Какъв проблем най-много те безпокои в момента?

che shte se razmazvam neska cqlll den :D i cqla nosht :D

Кой управлява този свят?

mi nenormalnite hora .. :D

Ако някой напише книга за теб то какво заглавие ще има?

the best narkoman :D

(Тази снимка е правена преди един месец, имали са маски с черепи и понякога са ги носели...)

 

 

 

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.