Специален коментар
„Бабо Меркел где така, на джамия Мустафа“

Ангел Джамбазки | 18/03/2016

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

„Преговорите“ между ЕС и Турция продължават и в момента на метри оттук.

Ако могат да се нарекат преговори изобщо. Прочее, преди малко изпуснах историческия шанс да изразя мнението си по политиката на Ердоган и Давутоглу на геноцид и етническо прочистване на кюрдите в Източен Анадол, Диарбекир и Северна Сирия, като натоваря в движение един куфар в турския кортеж, който прехвърча току под носа ми, ама нейсе.

Та по същество.

Каква трябва да бъде позицията на ръководителите на държавите-членки и в частност българската по турските предложения от миналата седмица. Категорично неприемливо е обвързването на въпроси като визовата либерализация и отваряне на нови преговорни глави за членство на Турция в Европейския съюз със спирането на организираното от Турция имигрантско нашествие.

Напълно неприемливо.

На първо място защото и слепите и глухите разбраха и осъзнаха, че имигрантското нашествие се организира, контролира и направлява от Турция за нуждите на нейните вътрешно-политически задачи, геополитически амбиции и външно-политически цели.

Това го е разбрал дори о-господи-министър Ненчев, който днес с бодряшки земеделски патос и запленяващ апломб изрецитира тезите и исканията на ВМРО по темата отпреди две години.

Когато му ги говорихме тогава тези неща, той се червеше и чешеше по това, което днес имаме като коса и с колегата си по смехотерапия, също рядко политическо явление, което днес имаме като президент, ни обясняваха, че е невъзможно дори да си помислим, че може да се строи ограда по българската граница с Турция и да се изпрати там българската армия, защото сме щели да обидим и разсърдим турците.

Явно политическата памет в тази весела либералстваща дружинка, която се отнася към националната сигурност и външната политика, като към забавна „ролева“ игра на НПО-пикник е по-къса и от моята прическа, но това е съвсем друга тема. Тъжна и не смешна, но друга. Пък и там сега са заети да формулират опозиционността си като система от договори за правно обслужване на държавни дружества и за назначаване на лели, сваки, свраки, шурей, шуренайки и съдружници в кантори по възлови опозиционни държавни постове. Макар че позата на разярен мопс и аргументите тип “к’во разбирате вие от Кърджали, бе“ не помагат особено, но кой съм аз да оценявам политическото поведение, възпитанието и речниковия запас и аргументи на най-умните от по-красивите.

Та по темата „преговори ЕС-Турция“. Да напомня отново. Турция не отговаря на никакви критерии за присъединяване и не може и не трябва да отваря никакви преговорни глави, защото смазва свободата на словото, бие и убива журналисти, извършва геноцид над собствения си народ и етническо прочистване в Сирия и Ирак.

Освен това Турция финансира, организира, тренира, снабдява с оръжие, лекува и търгува с вероятно най-изродската и човеконенавистна терористична организация в нашето време – Ислямска държава.

В добавка Турция незаконно води бойни действия, нахлува и нарушава териториалните граници и националния суверенитет на две съседни държави – Сирийска Арабска Република и Република Ирак.

Още нещо, Турция се готви незаконно да анексира и окупира територия на съседна суверенна държава. Крим, нещо? Да не забравяме, че Турция от десетилетия е окупирала напълно незаконно част от територията на държава-член на ЕС, а именно Кипър, не е понесла никаква отговорност за етническото прочистване на кипърските гърци, все още държи поне 30 хиляден окупационен корпус там и не дава достъп на морски съдове и въздухоплавателни средства на Кипър до акваторията, въздушното пространство, пристанищата и летищата на т.нар. Северен Кипър.

Това „вкратце“. Но то доказва убедително, че няма по-далечна държава от Турция от всичките критерии, принципи и т.нар. „европейски ценности“ на ЕС. Ако Турция може да отваря нови преговорни глави, то не знам защо Северна Корея още не е пълноправен член на ЕС.

Ако въпреки това, бъде обещана визова либерализация и бъдат отворени нови преговорни глави това ще бъде най-унизителното, най-яркото, най-безпощадното доказателство за лицемерие, двоен стандарт, лъжа и безсилие на т.нар. „европейски лидери“. За липсата на всякакви принципи, критерии и прочее празни приказки за наивници. Ще докажат нагледно своята безпомощност и неумение да се справят с проблем, който частично сами създадоха с либералстващия си наивитет и късогледство, особено това, което имаме като немски канцлер.

Напомням, че още преди всеки бърборко да се разреферндумства по всички глобални проблеми, ВМРО и СКАТ събрахме над 330 хиляди действителни подписа за първия реален и истински референдум по темата „Не на Турция в ЕС“, референдум който още не се е случил. И това е позор.

Турция няма място в ЕС и не трябва да и се правят тези отстъпки. В противен случай веселото детско стихче, което се мотае из социалните мрежи, а именно „Бабо Меркел где така, на джамия Мустафа“ ще се превърне в грозна и тежка реалност. И Ракка ще се запремества към Брюксел, където ще владее султан Ердоган.

Beni anladin mi?          

 Други статии от този авторКоментари