Турска Република България

Турска Република България
13-03-2016г.
291
Радост Петрова

Винаги са ме побивали тръпки, когато чуя звучния начин, по който турците продължават да наричат нашата страна – Булгаристан. Някак собственически ми е изглеждало винаги. Мислех, че по-плашещо и напомнящо за оная част от нашата история нещо няма да чуя. Да, ама не.

Страница в социалната мрежа Facebook носи интересното име „Bulgaristan Türk Cumhuriyeti”(Турска Република България).

Кой, как и защо администрира подобни страници!?

Цензурата в социалната мрежа става все по-наложителна. Защото подобни, все по-често срещани явления, са откровена заплаха за вътрешната ни сигурност.

Къде стоят нашите служби и следят ли подобни анти-български пропаганди?

В описанието на страницата има текст както на турски, така и на български: „Bu sayfada provokasyona yer yok. Amaç halkın gözünü açmak. В тази страница няма място за провокации. Целта е да отворим очите на народа.

Вижте с каква карта на Балканския полуостров искат да ви просветлят:

Описанието на картата започва с думите: „Съзнателният турчин трябва да мечтае да види Балканите така.” Има разяснение на това какво точно трябва да стане. Турция ще вземе 12 острова. Описва се създаване на Западна Тракийска Република, Република Южна Румелия, Турско-татарска република, като първата ще е с център Солун, а всичките ще са подчинени на Турската федерация.

Албания е посочена като приятелска държава, с която трябва да бъдат рязко увеличени иконимическите отношения и турския бизнес там. Пише още, че Турция трябва да възпре действията на кръстоносците, да се обедини с албанците от целия свят и заедно да създадат Велика Албания, съюзник на Турция.

Босна е описана като най-западния ръкав на ислямския свят и там е врата на Турция към Европа. Казва се, че Османска Босна ще бъде светлина в очите на ислямистите.

Това е подробно прекрояване с ясни цели и идеи и затова е плашещо. Ужасяваща анти-българска, анти-славянска, анти-християнска пропаганда.

Ако се чудите от кой век са постовете – от този. Даже са от преди два дни.

На страницата са посочени и конкретни лица, които работят или са работели против осъществяването на явно правилния (според администраторите на страницата) балкански ред. Сред тях са: Надежда Нейнски, сегашният посланик на България в Турция и Тодор Живков. Нейнски е обвинявана в проруски политики, а Живков се споменава с легендарната смяна на имената на българските турци.

Страшничко е, повярвайте ми. Защото вече си имаме и ново знаме, както виждате, което напомня много на сегашния национален флаг на Либия.

Изнасилването е готово, чака се само удобен момент.

Има тенденция за провеждане на открита анти-българска пропаганда в Интернет, която се засилва. Съвсем скоро ви запознахме и с друга подобна страница в социална мрежа (Четете ТУК).

Искрено вярвам, че Република България разполага с поне един адекватен властимащ, който да задейства службите по този въпрос.

Отговорност на занимаващите се с външната ни политика пък е да взима превантивни мерки срещу появата на такива настроения у нашите съседи.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.