На дъното

На дъното
23-02-2016г.
30
Адриана Аврамова

Родната журналистика отдавна прилича на някаква сбирка на лелички в беседката пред входа, които си приказват за нещата от живота - за дрешки, коси, сериали, мъже и бебета.

И точно когато си мисля, че дъното е стигнато отдавна и няма накъде по-зле да стане, по-извратено и по-излишно, започва „На кафе”.

Да ме прощава Гала, по принцип е симпатична, обаче, се чудя кой зъл мозък стои зад малоумните идеи в това нейното предаване.

На кого му идва на акъла изобщо да си помисли, че разполагайки с два часа ефирно време всеки делничен ден, може да го пълни с тъпотии?

На кой идиот му хрумва ежедневно да се гаври с водещата, подлагайки я на всякакви изтезания, за да е съпричастна с гостите си?

И каква е тази водеща дето търпи и с усмивка се подлага на униженията на екипа си?
„На кафе” се превърна в една двучасова мелодрама, на финала, на която се чудиш дали Гала ще оживее след поредната редакторска хрумка в ефир.

Всичко е толкова абсурдно и нелепо, че наподобява лош епизод от „Съдби на кръстопът” или онова недоразумение „Забранена любов”.

Имам дълбоки подозрения, че хората, които гледат това предаване са същите, които гледат и споменатите по-горе две с едничката идея - да видят колко по- малоумно може да стане...

За да не бъда празнословна, ще ви потопя в малка част от рубриките на Гала, обикновено ги гледам в „Господари на ефира”, тъй като не съм чак такъв мазохист да изтърпя пълната им версия.

Та...

Последно Гала и екипът й решиха, че е уместно и интересно да покажат на зрителките си, повечето вероятно прилежни домакини, модни аксесоари по време на... грип.

Да, това е някаква иновация в САЩ, която обаче родните телевизионери решават да ни показват и така стигаме до момента, в който Гала нахлузва садо-мазо маска с шипове върху лицето си, за да демонстрира колко е готино да си шик, докато си болен.

Абсурдите, разбира се, не свършват дотук, защото идва ред на д-р Папазова, която ежедневно драска едни формули и рецепти за бъркочи върху една бяла дъска, после прилежно ги забърква в ефир и дава на любимата водеща Гала да дегустира пред камерите.

И гостите на Гала си позволяват да се гаврят с нея, измисляйки й предизвикателства.

Така водещата беше принудена да се жабури с някаква жълта смес за...избелване на зъби или да танцува в ефир, клатейки дупето си.

Но дори и това не е всичко.

На Гала й се налага да се подлага на масажи, странни процедури за красота, да използва иновативни уреди за упражнения, да скача на батут и какво ли още не...

Всичко в името на зрителя.

А аз се питам - това ли наистина иска зрителят?

Гавра, резил, унижение, небрежни теми и съвети, които никога няма да изпробва?

Ако да -  заслужаваме си телевизията такава, каквато е в момента.

Но... сме не „На кафе”, а на дъното.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.