Лесли каручка, о неразумни ЛГБТИ Петкане.

Лесли каручка, о неразумни ЛГБТИ Петкане.
26-01-2016г.
184
Ангел Джамбазки

Мале ле.

Това вкратце е описание на образователната „реформа“.

Това е моментната снимка на идеите и на резултата от тях, след 20 години „реформа“ в образованието. Реформа хаотична, необяснима, необяснена, идиотска, нелепа. Реформа, организирана и провеждана под разфокусирания и травматичен поглед на необясними министри, с поведение и речникови характеристики на „специални“ деца, основно от истерични лелки, характерни с бесен евроатлантически, политкоректен патос.

Единственото последователно поведение на тези „полезни идиоти“ тук, без значение в кой мандат са, кой ги е назначавал, кому служат и роболепничат, е упорството им в отпадането, подмяната и разместването.

Отпадането на цели епохи от българската история от учебниците по история. Отпадането на въстания, борби за църковна самостоятелност, национално освобождение, национално обединение.

Отпадат и изчезват от учебниците по история важни и безценни епохи и етапи от българската история, около основаването и укрепването на българската държава през вековете, налагането й като незаобиколим фактор в Европа, създаването и развиването на кирилицата като българска писменост, впоследствие заета от милиони славяни, Златния век на българската книжовност, през който е създадена уникална култура и безценно световно културно наследство, все събития, които предизвикват основателно национално самочувствие и национална гордост в младите българи.

Отпадат литературни творби и музикални произведения, които не са „политически коректни“. Литературни творби, песни, в които се споменават „турци“, „робство“, „борба“, „въстание“, „бунт“, произведения, които отразяват политическите събития през Възраждането, борбите и войните за национално Освобождение, социалните и национални битки през 30-те и 40-те години на двадесети век. Просто изчезват.

Подмяната е вторият инструмент на клетите „петкановци“ в МОН. Подменят се исторически термини. Робството, става „присъствие“ и „съжителство“. Пълна подмяна. В архивите на венецианските търговци на роби се срещат множество записи за купени от тях българки-робини от Македония, заедно с децата им. Продадени от турците на робските тържища. 

Как, дееба, се нарича деянието, при което се продават човеци на търг, като скотове? Ми нарича се робство. Питайте чича ви Том, най-добре. И той е живял в колиба, като Петкан, прочее.

Интересно, как биха реагирали „афро-американските“ актьори от Холивуд, ако някой тамошен образователен Петкан им каже, че предците им не са живели като роби, в робство, а са „съжителствали“ с белите плантатори?   

Подмяната на историята преминава през умишленото укриване на фактите около зверската и насилствена ислямизация на българската история, провеждана последователно от османските власти, около военните поражения на Османската империя, с цел укрепване на стратегически отбранителни направления, като проходи, подходи и външни граници. И именно това е обяснението за това, защо около проходите в Стара Планина, Пирин и Родопите, както и по дунавската отбранителна линия има и в момента компактни групи българи-мюсюлмани.

Подмяната продължава през вкарването в учебния материал на всякакви долни чалгии, изпълнявани от човекоподобни мастии с неопределен пол и външен вид, който би уплашил и това нещо Кончита Вурст, новата икона на „европейските ценности“, на цигански кючеци, гьобеци и мазни турски маанета, като „Джелем, джелем“ и „Лесли каручка, мале ле“.

Учениците могат да прочетат за всички цигански, турски и прочее чужди обичаи, но рядко и оскъдно за мартеницата, българските шевици, националните носии от всички български фолклорни области, характерните хора от тези области, празничните и обредните обичаи и традиции, и прочее прояви на културното ни наследство и националното самосъзнание.

Вкарват се в българското образование чужди културни кодове, които изтласкват и изместват националната традиция и самобитност.

Примерите са стотици. Хиляди. В учебниците по история, литература и музика.

МОН е пълно със знайни и най-вече незнайни „експерти“, част от които са убедени, че Робинзон е автор. Вероятно Петкан му е издател, а Винету редактор. Основната им задача е „обезбългаряването“ на образованието, категорично в услуга и угода на Турция и нео-османизма. Вижда се чак от остров Мас а Тиера. Това им е образователната „реформа“.

Не твърдя, че знам в кой клас трябва да се изучава „История славянобългарска“. Не разбирам достатъчно от темата. От времето, когато бях ученик, обществото се промени драстично. Когато аз бях в 6-ти клас телефонът беше с шайба, а компютърът беше шкаф с 5 инчова дискета, вместо хард-диск, и с черно бял телевизор „София 85“, вместо монитор.

Начинът за достъп до информация, както и обемът й са коренно различни. Та не знам дали учениците ще разберат Паисий по-добре в 6-ти, или в 9-ти клас. Само знам, че, ако не разбират Паисий в 6-ти клас, доста трудно ще разберат по това време и защо Хамлет се разкарва с череп в ръка нагоре надолу и му приказва.

Има си, по-скоро все още има, свестни български учители, педагози, хора, които разбират, кога и как трябва да стане това.

Твърдя обаче следното нещо.

Българското училище, като основна българска държавна институция, трябва последователно и системно да изгражда младите българи като добри, образовани и почтени родолюбци. Като убедени и образовани български националисти и добри граждани. Образователните програми по история, музика и литература трябва да дадат достатъчно информация за българските традиции, бит, религия, култура, обичаи. Да представят истинската българската история, а не да роболепничат и да се дупят пред турските и прочее външни интереси.

Това твърдя убедено и за това ще се борим. А дотогава – вярвам, че можем да положим всички усилия, за да доставим на всички български граждани истинското родолюбиво историческо знание и информация за българските традиции, религия, бит, култура и обичаи.      

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.