ЩО Е ТО ПОЛИТИЧЕСКА КИФЛА?

ЩО Е ТО ПОЛИТИЧЕСКА КИФЛА?
29-12-2015г.
20
Веселин Диманов

Типичната КИФЛА

Както знаете в България да си кифла освен, че е модерно – вече е й начин на живот.  Кифлите като цяло са едни надути жени, за които най-важните неща в живота са  – парите, визията, дрехите, колата и гаджето да е баДка.  За една кифла, бройката на мъжете не е от значение, стига да има ползи от тях. Образованието е сведено до това да можеш да пишеш – СМС, да се обадиш на майка си за пари. Мечтите на кифлите са , едната е -  да се напомпат със силикон, а втората, е чрез него да търсят популярност.

Политическите кифли, обаче, имат други навици, мечти и желания, които имат общо с тези на типичните улични кифли.

За политическите кифли също са важни парите, но тук не говорим за дребни суми, а за хиляди, дори милиони. Те също държат много на визията си, облеклото, прическата, циците, но най-вече на мъжа до тях. Ако при обикновената кифла мъжът е баДка, то при политическата кифла важна роля играе – мутрата.  Жените в политиката са образовани и изключително фокусирани в гонените от тях желания и цели. Тук е важно да кажем, че жените в политиката не се слагат на всеки мъж, те по-скоро гледат да чукнат правилния.

Жените в политиката, в родната политика са малко, но пък за сметка на това всички до една са кифли, най-често вехти.

Като започнем от Лилито Павлова и минем през Мигленчето Кунева, Цецка Цачева, Румяна Бъчварова, Менда Стоянова и стигнем до новия министър на правосъдието г-жа Захариева. Да не забравим и Мая Манолова, но тя вече не е парламентарна дама.

По-голямата част от изброените, да не кажа всички, са...робини на Борисов, който спокойно може да си направи Харем, ако вече не го е сторил. Общо взето, всички са зависими и това е главният проблем.

Изборът на Захариева за правосъден министър е не само плашео, но и крайно разочароващ. Тъй като по всичко си личи, че тя е зависима от главния диригент на държавата.

Как един министър - предложен и назначен от управляващите и в частност от Борисов,  ще прави реформи в съдебната система?

Още в първите си интервюта Захариева, заяви в прав текст, че тя няма да е човекът, който дори и да има проблем ще клати правителството, типично по Бойковски.  

"На някои много им се искат предсрочни избори. Моето избиране беше и вот на доверие към кабинета. Показа се, че е стабилно управлението". Вот на доверие в кабинет, който първо отказа реформа, а след оставката на Христо Иванов приема единодушно промените в Конституцията, няма ли нещо гнило според вас?

По думите на Захариева, разбираме още, че ако има корупция по високите етажи на властта, ние няма да я показваме и разследваме, че току виж  може да разклатим и бутнем правителството? А, правителството е Бойко Борисов, него не може да го бутаме, щото ще ни повлече.

Демокрацията няма нужда от кифли, тя има нужда от кадри – независими при това!

Чудя се кога един път родната управа ще назначи кандидатура, която първо ще бъде представена на медиите, на гражданите и заинтересованите неправителствени организации?

Нашата демокрация не е свикнала да поставя важните решения на дебат в обществото, ние сме свикнали да ни замазват очите с готини мадами с големи цици и первезни физиономии.

Дори, ако трябва да съм честен и комунистите много държаха мадамите около тях да са „ТУПАЛКИ”.

 

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.