Давутоглу не е добре дошъл.

Давутоглу не е добре дошъл.
15-12-2015г.
23
Ангел Джамбазки

Остро протестирам срещу посещението на турския министър-председател Давутоглу в България в момент, когато Република Турция открито участва в гражданската война в Сирия на страната на ислямистките терористични групировки.

Оценявам военните акции на тази Турция еднозначно като недопустимо нарушаване на международното право и суверенни държавни граници на Република Ирак и Сирийска арабска република.

И за слепите вече е видно, че Турция воюва само и единствено срещу кюрдите и в Ирак и в Сирия, а подкрепя, финасира, организира и Ислямска държава, и останалите ислямисти и терористи.

Извън всякакво съмнение е, че Република Турция е основен организатор на имигрантския поток, който залива европейския континент. В тази връзка, чета искането на турските власти да им бъдат изплатени 3 млрд. евро, наши пари, за да спазват задълженията си, а именно - да не допускат нарушаването на границите на суверенни държави, като нагло изнудване и рекет.

За да се защити и от салафитския ислямистки терор, и от имигрантското цунами, Европейският съюз, част от който сме и ние, трябва да откаже ясно и недвусмислено рекета на Ердоган и Давутоглу, да затвори границите си за нелегалната имиграция и да постави в изолатора ислямистка Турция, която съдейства на „Ислямска държава“ и саботира общите международни усилия срещу джихадистите.

Управляващите в Анкара нарушават завета на основателя на съвременна Турция, Кемал Ататюрк – „мир в страната, мир навън“, и водят откровено агресивна политика спрямо своите съседи.

Не дължим нищо на Република Турция, напротив, тя има неизплатени задължения към потомците на тракийските бежанци в размер на милиони долари по силата на подписания от нея Ангорски договор.

Настояваме въпросът за изплащането на тези турски задължения да бъде поставен ясно и гласно от българските власти.  

Настоявам българските власти категорично да не водят никакви разговори за членството на Турция в ЕС и категорично да не заявяват, каквато и да е било подкрепа за продължаване на преговорите за членство в ЕС на ислямистка Турция.

Тази държава няма място в Европейския съюз и Давутоглу трябва да разбере това в София. Той трябва също така да разбере, че София няма да подкрепи отделянето на милиарди за ислямисткия режим в Анкара.

Настоявам въпросите за каквото и да е било бъдещо разширяване на ЕС, особено по отношение на Турция, да бъдат поставени и решени на национален референдум в България.

Напомням, че има направено легитимно искане за провеждането на такъв референдум със събрани 330 000 валидни подписи, което беше напълно незаконно и противоправно укрито от Народното събрание.

Още веднъж - Турция няма място в Европа, не им дължим нищо, напротив Турция ни дължи милиарди, Давутоглу не е добре дошъл. 

*текстът е написан за вестник "Галерия".

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.