ЩО Е ТО БОЙКОВИЗЪМ?

ЩО Е ТО БОЙКОВИЗЪМ?
06-12-2015г.
43
Веселин Диманов

Тази публикация следва да послужи като подарък от мен за ГЕРБ по повод навършването на 9 години от създаването на движението Бойковизъм.

 Ще поговорим за възникването, теорията и практиката на това жълтеникаво течение в политиката.

Статията е с хумористичен характер и няма за цел да обижда и накърнява достойнствата на недостойните.

Възникване на теорията за Бойковизма

Първоначално, идеята се ражда в двора на Борисов, когато още е млад юнак, който сваля тоталитарни мацки тип Лилито Павлова. Малко след като прочита романа „Винету” в родната си къща в село Банкя, Той получава прозрение, че може би някой ден Той ще се превърне в литературния образ на Карл Май – Винету, който е индианец от племето апахи. Ако не сте чели „Винету”, значи сте прости, ако сте го чели, сигурно сте оглупели...

На практика, Бойковизмът съществува само и единствено на територията на българската държава, тъй като бат Бойко няма никъде другаде по света. Както Мария Маркова-Марчела го описва в една своя публикация -  „Хем лидер, хем човек от народа. Хем тигър, хем дракон, хем котенце, хем мишленце. Хем простак, хем романтик. Хем перде, хем театрална завеса. Хем е тук, хем не е бил той, ама сега ше ни оправи.”- СТАТИЯТА ТУК.

Бойковизмът е смес между комунизъм, социализъм, демокрация и простотия.

Какво е общото между Комунизъма и Бойковизма? Ами, желанието за власт, но не за малко власт, а за цялата!

Какво е най-важното при тоталитарната държава?

Както всички знаете, най-важно при тоталитарната държава е лидерът, същото важи и за движението на Борисов. Той е човекът, който „коли и беси“ в държавата и в партията. Общо взето, всичко и всеки се въртят около него.  

Каква е целта на тоталитарната партия?

Целта на тоталитарната партия е да проникне във всички държавни структури, да ги подчини  и резултатът е партия-държава или държава, изцяло ръководена и подчинена от една партия. На практика, в момента положението на страната е точно такова -  една партия управлява (държи юздите) в големите градове. Една е партията, която управлява и в парламента - всички знаем коя е тя.

Как работеше тоталитарният режим?


Справедливостта и законността се мереха в това да бъдеш арестуван и обявен за враг, само защото си противник на режима.

Сега, ако за миг си свалите розовите очила, ще видите, че в България нещата са такива каквито са били преди 26 години.

Бойковист не се става, ти се раждаш такъв!

Бойковизмът има и своите последователи: от една страна, това са младите бойковисти, а от друга,  по-възрастните „бивши” комунисти. 

Да бъдеш пионерче едно време е било повод за гордост на баби, дядовци, лели, майки и бащи. Все пак, да те погали по темето бай Тошо е било, все едно днес папата да те милва по главата. Младите бойковисти днес са децата на новото време, рожбите на „демокрацията”, които не малко, а много приличат на пионерчетата от „онова време”. Винаги усмихнати, прилежни, изпипани и в очакване на „божието” помилване я по темето, я по челото. На опашка се редят тези лицемерни деца на новото време, и те като партийните кадри от „онова време” са готови на всичко за парче от пая, за власт и парички.

Другари и другарки, скъпи бойковисти, ще ви кажа следното:

Бойковизмът върна България в мрачните и страшни времена, в които една личност, наричаща се Лидер, се е имала за ЦАР, за месия. Демокрацията ни лъха на жълти вестници, лъха на фекалии и фалш.

Бойковизмът не е утопия, а работеща система, налагана от един „бивш” комунист, който вместо демократични процеси и демократично управление ни предоставя еднолично и агресивно управление, което налага своето мнение чрез сила и се нарича БОЙКОВИЗЪМ.

© 2023 Lentata.com | Всички права запазени.