Чудовището Антихитлер, пак обрязано

Чудовището Антихитлер, пак обрязано
25-09-2015г.
36
Калин Руменов

Името на тайната операция не е известно, но би й отивало „Сюнетът на Хитлер”.

В Северна Африка германците опитвали да спечелят местното население и измислили смел слух за най-важния член на Райха – чухте ли, мюсюлмани, фюрерът Хитлер приел исляма и го обрязали като вас.

Чуваме ли се днес, мюсюлмани, антифюрерът Меркел приема нещо много по-силно от обичайните болкоуспокояващи за националните си комплекси и скоро цяла Германия ще бъде обрязана като вас. Този път не е пропаганда, този път е честна антиофицерска. Този път антислуховете са силно потвърдени от най-високо ниво и от най-близко бъдеще.

Германия отново е майка на европейско чудовище. То не трябваше да повтаря грешките на предишното, трябваше да бъде самото отрицание на по-големия си брат и затова го кръстиха Антихитлер. От съвсем малко го захранваха с антипатриотизъм и антиреваншизъм – като порасне, да не му минават лоши мисли и да не търси липсващото семейно злато.

Не му даваха да си играе на войници и затова сега не разбира, че му се случва най-абсурдният блицкриг в историята на военното дело. Окупаторите го завладяват, скандирайки „Свобода” и името на канцлера му. А то искрено вярва на всеки лозунг за човешки права, понеже покрай системното възпитание в антитоталитаризъм е развило нелечим имбецилен наивитет. И през ум не му минава, че една армия в никакъв случай не трябва толкова да харесва чужд държавник – значи непременно има нещо съмнително.

Фигурата на фюрера беше напълно заличена от генетичната му памет и заместена със специално разработена порода чиновническо месо. Което може да е безлично и безвкусно, но е добре проверено и отговарящо на световните санитарни изисквания.

На юношата Антихитлер забраниха да чете в оригинал „Моята борба” и я редактираха до последната дума. След цензурата се получи „Нашата антиборба” - или как да загубим голяма война, без да проливаме кръв, като само да отстраним една кожичка.

Забраниха му също да вярва в старите идеали за красота и го възпитаха да уважава всичко противоестествено – дори антимъжа и антижената. Затова и Антихитлер израсна като нещо третополово, имащо несподелени проблеми със самоопределението си.

От зрелия бюргер Антихитлер се очакваше да строи антиконцлагери, които посрещат гостите си със „Sozial macht frei”. И гостите заприиждаха на „социала”, както го наричат нашите цигани, докато бюргерът ходеше на арбайт. Нека да ходи, казваха циганите – да ходи, докато не изплати последната си вноска от моралните репарации и лизинга на новия ни айфон. А после ще дойдат още цигани и винаги ще има арбайт.   

На 70-годишния му юбилей се оказа, че новото чудовище, напук на новата си антисъщност, пак е успяло да завладее цяла Европа. Този път не с войска, а с манията си за войнствена политкоректност и с фобията си от неизкупената трагическа вина. Затова в момента е изключително неудобно да се пита колко бежанци съседи е приела държавата Израел. Какво ви става, пичове - забравихте ли, че и вие бягахте, а сега пазите нацията си демографски чиста и неопетнена.  

Как само се обърнаха нещата за 70 години и как всъщност си останаха абсолютно същите. Германия пак е майка на чудовище, а Европа продължа да се страхува от него, иначе щеше да се присмива на Антихитлер - извинявай, г-жо (анти)Германия, припомни ни колко пъти през последния век беше световният загубеняк. Не можем да ти отречем – германците нямате равни, когато трябва да създавате вътрешен ред. Но не можем да отречем и историята – нямате равни в провала, когато се захванете с континенталния ред.  

Историческата злоупотреба с чудовището Хитлер роди днешното комплексирано чудовище Антихитлер. Което ще изяде Европа до последната кожичка, освен ако самото то не бъде унищожено.

И не е никак трудно да се сетиш какъв ще бъде логичният антидот срещу Антихитлер, но все още не е коректно да го напишеш.  

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.