Бойко, обичам те

Бойко, обичам те
31-08-2015г.
68
Мария Маркова-Марчела

Златен премиер си имаме. Толкова е сладък, пухкав и миличък. Винаги прилежно загащен, изгладен и къпан.

Секси, но не чак да припаднеш и да си счупиш главата у некой бордюр.

Красив, но не прекалено.

Умен, но, без да дразни и обезсърчава.

Хем лидер, хем човек от народа. Хем тигър, хем дракон, хем котенце, хем мишленце. Хем простак, хем романтик. Хем перде, хем театрална завеса. Хем е тук, хем не е бил той, ама сега ше ни оправи.

Как да не го обича човек?

Ето вчера милинкият в рамките на час и половина успя да кацне аварийно на летище Варна и да приключи Близкия Изток с поредното си емблематично  изказване.

Цитирам: „Спешно трябва да се прекрати източникът на бежанската вълна към Европа, това е размирният Близък Изток.“.

След това премиерът продължи да настоява, че ИЗТОЧНИКЪТ трябва да се ПРЕКРАТИ от „големите началници“, защото това не е в нашите възможности. Демек, няма как той лично да се заеме и да прекрати Близкия Изток.

Няма как и лично да се заеме с предстоящите местни избори, защото вчера от телевизора чаровно обеща, че той и министрите му няма да се месят в предизборната кампания. Обаче това не го спира като луд да снове от единия край на България до другия и шумно да открива писти, пътечки и чешмички.

Разбира се, рязането на ленти му се получава само, когато правителственият Фалкон е в техническа изправност и в пълна бойна готовност. А не, както вчера, когато Фалкон пак го закъса във въздуха и „спортното бижу на Пловдив“ го дефлорираха не ръцете на премиера, а на спортния министър, който винаги оставя в мен угнетителното усещане за чичо Фестър и нещо палаво, което предстои да се случи в мрачна стая, пълна с остри предмети.

Избори идват, затова ми е едно такова превъзбудено и горещо.

Затова съм изпълнена с любов, дори към премиера.

Едва се побирам в себе си от вълнение.

Скоро ще започне най-чаканото от мен риалити, най-интересното. Риалитито, което се лови от най-много джи точки в страната.

Дори и от „Биг Брадър” не могат да съберат толкова пошли хора на едно място. Дори и от „Къртицата” не могат да измислят по-гнусни препятствия за участниците.

Дори и Слави Трифонов не може да организира нещо по-тъпо от изборите.

Как да не ги очаквам с нетърпение?

„Най-мащабното риалити в България“ - изборите или „Мистерията на българските гласове“, както искате го наричайте, но винаги постиженията ни в тази област са космически и се римуват с вакуум.

Очакват ни предизборни видеа, които заплашват да прераснат в клип на Джорджано. Скандали, които дори и в най-горещата точка на ромска махала не могат да се родят. Срамни движения, които дори и в хард порното ги няма. По-кофти актьорска игра дори и от в „Съдби на кръстопът“.

Да си ебе майката и простотията ни очаква!

И лека полека започнаха да се случват нещата.

Ето – вчера гледам новините и кого да видя? Радан. Толкова е трогателно, че реформаторите се жертват да играят с ГЕРБ на изборите само, за да има по-малко присъствие на ДПС по общините.

Просълзена от Радан и подмокрена от мисълта за премиера, очаквам с трепет всичко останало.

А вие мислете за времето, когато идейните позиции бяха силни и защитими, когато интелектуалците се самоубиваха, защото не можеха да заспят иначе, когато морето не беше от лайна и компромиси. Когато тарикатите с ясна визия за големи далавери, бяха още в на майка си путките. Когато изкушената интелигенция още стискаше палаво коленца. Когато удобството не беше секси.

Когато ни нямаше на картата на света.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.