Под обсада

Под обсада
06-08-2015г.
36
Ангел Джамбазки

Безпрецедентната имигрантска криза на входа на Евротунела откъм Па дьо Кале от миналата седмица още веднъж насочи погледите към имигрантската инвазия и импотентността на европейските лидери да предложат разумно и работещо решение.

Кадрите, показващи своеобразния щурм на входа на тунела са и красноречиви, и символни, и показателни. Само за една нощ бяха направени 1700 опита за нелегално проникване в тунела. Във Великобритания вече се говори за намеса на армията или за затваряне на тунела до овладяване на ситуацията. Символично, Великобритания желае отново да е остров.

Тази атака, ново нашествие със сигурност работи в полза на гласовете „за“ отделяне на Обединеното кралство от ЕС, т.нар. Брексит на насрочения скоро референдум.

Все по-видим е провалът на „федералистката“ теза за развитието на ЕС.

И се показа за пореден път голямата слабост на днешна „Европа“, а именно – липсата на способност и капацитет да бъде приложено трайно и работещо решение на тази най-съществен към момента европейски проблем. А проблемът е първо икономически, защото на територията на държавите-членки трябва да бъдат настанени стотици хиляди хора, голямата част от които ще водят откровено паразитен начин на живот, за сметка на европейските данъкоплатци.

И второ цивилизационен. Ценностен. Защото все по-видима става етническата, демографската, социалната и най-вече религиозната промяна на населението на континента. Основни носители на тази подмяна са нелегалните имигранти. Огромната част от които – агресивни и крайни ислямисти.

И една грозна история, която упорито се крие от обществото.

Все по-често имигрантите-християни са изхвърляни в морето от борда на трафикантските съдове от имигрантите - ислямисти. И това няма да го чуете по „новините“.

Имигрантското цунами, което залива континента в последните години стигна до бреговете на Албиона. Само за миналата 2014 нелегалните имигранти пристигнали в Европа надхвърлят 200 000 човека.

Всъщност, никой не може да каже колко са точно, защото хиляди кораби, корабчета, лодки и прочее стоварват хиляди хора по европейските брегове.

А същевременно в Трънско се увеличава броя на заловените нелегални имигранти преминали от Република Сърбия в Република България.   

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.