Специален коментар
Под обсада

Ангел Джамбазки | 06/08/2015

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Безпрецедентната имигрантска криза на входа на Евротунела откъм Па дьо Кале от миналата седмица още веднъж насочи погледите към имигрантската инвазия и импотентността на европейските лидери да предложат разумно и работещо решение.

Кадрите, показващи своеобразния щурм на входа на тунела са и красноречиви, и символни, и показателни. Само за една нощ бяха направени 1700 опита за нелегално проникване в тунела. Във Великобритания вече се говори за намеса на армията или за затваряне на тунела до овладяване на ситуацията. Символично, Великобритания желае отново да е остров.

Тази атака, ново нашествие със сигурност работи в полза на гласовете „за“ отделяне на Обединеното кралство от ЕС, т.нар. Брексит на насрочения скоро референдум.

Все по-видим е провалът на „федералистката“ теза за развитието на ЕС.

И се показа за пореден път голямата слабост на днешна „Европа“, а именно – липсата на способност и капацитет да бъде приложено трайно и работещо решение на тази най-съществен към момента европейски проблем. А проблемът е първо икономически, защото на територията на държавите-членки трябва да бъдат настанени стотици хиляди хора, голямата част от които ще водят откровено паразитен начин на живот, за сметка на европейските данъкоплатци.

И второ цивилизационен. Ценностен. Защото все по-видима става етническата, демографската, социалната и най-вече религиозната промяна на населението на континента. Основни носители на тази подмяна са нелегалните имигранти. Огромната част от които – агресивни и крайни ислямисти.

И една грозна история, която упорито се крие от обществото.

Все по-често имигрантите-християни са изхвърляни в морето от борда на трафикантските съдове от имигрантите - ислямисти. И това няма да го чуете по „новините“.

Имигрантското цунами, което залива континента в последните години стигна до бреговете на Албиона. Само за миналата 2014 нелегалните имигранти пристигнали в Европа надхвърлят 200 000 човека.

Всъщност, никой не може да каже колко са точно, защото хиляди кораби, корабчета, лодки и прочее стоварват хиляди хора по европейските брегове.

А същевременно в Трънско се увеличава броя на заловените нелегални имигранти преминали от Република Сърбия в Република България.   

 Други статии от този авторКоментари