ПРИКАЗКИ ОТ ПАРЛАМЕНТА

ПРИКАЗКИ ОТ ПАРЛАМЕНТА
03-08-2015г.
18
акад. Петър Иванов

При обсъждането на демографската катастрофа в Парламента дремеха петдесетина души.

Другите чакаха гласуването в бюфета, на кюфтенца и сок от моркови. Гласуваха 132 души. Правилно гласуваха. Внеслите искането за демографски дебати БСП, ПФ и БДЦ бяха с най-много отсъстващи. Всички изказващи се застанаха на трибуната пределно неподготвени.

Заляха ТВ публиката (дебатът се предаваше директно по БНТ) с общи лафове и стари пинизи.

Някои се направиха на специалисти, като един ПГС инженер от ВМРО, който изчете, заеквайки, чужди анализи, Хасан Адемов почти се разплака от умиление при спомена си за "Демографска стратегия 2006-2012", начело с незабравимата Емел Етем, и за "Демографска стратегия 2012-2030", начело с него самия (защо ли все турци отговарят за борбата срещу намаляването и изчезването на българите?), агент Иван от ПФ за пореден път наду егото си (и то по обем заприлича на него), все едно, че носи цялата държава на гърба си, Чуколов от Атака издекламира за 500-те лева пенсия, Лъчо Мозъка разказа за букварчето си, където не пишело за две братчета, а пишело само за едно, нямало и сестрички, а др. Миков отправи строга, но справедлива, другарска критика към този дето духа, после един страхотен гоголевски персонаж от ДПС чете от едни записки нещо, което и той сам не разбираше какво е, добре, че свърши неочаквано бързо, защото си беше загубил последните 2 листа. Изказаха се доста депутати, но в залата остро се чувстваше липсата на сексапил (важен фактор за демографската раждаемост), нямаше я една дупнишка продавачка, която, за жалост, се издигна на висок пост. Така че вялостта на изказванията беше разбираема.

Калфин пък в заключение разви темата за хоризонталните и вертикалните пози...пардон, програми в областта на демографията, каза, че били възложили на БАН (според БАН у нас няма демографска катастрофа) да направи анализ, после щяло да се направи Стратегия и тя щяла била да се отчита ката година, накрая някакси човекът на агент Гоце внуши, че не ни трябвало увеличение на населението, защото най-бедните африкански страни най се увеличавали. Каза и за някакви 75 индикатора. Толкоз.

През цялото време Калфин ускорено мигаше на парцали. Засякохме с хронометър 83 мигания на минута.

В приложната психология се счита, че нормалното мигане е със скорост около 30 мигания в секунда, а ускореното мигане е индикатор за лъжа. Толкова учестено мигане при говорене е верен показател, че говорещият лъже безобразно. Безобразното лъгане в областта на демографията и криенето на истини е национална черта. И напаст. Погубваща напаст.

акад. Петър Иванов, Демографски институт при БАНИ

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.