Цигански неволи по френски.

Цигански неволи по френски.
27-07-2015г.
54
Ангел Джамбазки

И още един пример за драстично лицемерие и разминаване в „европейските ценности“. Миналата седмица близо 50 български цигани са били изселени от незаконен лагер на име "Лудост", разположен на частен терен във френския град Бобини.

Новината е на  френския всекидневник Le Monde.

Това е 44-ият цигански лагер, евакуиран в Сен Дени от началото на годината. В този департамент през 2013 г. имаше 143 цигански лагера, а днес - само 46. В тях живеят 2400 цигани.

Циганите обитавали катуна от 2011 г., когато са се самонастанили на изоставения терен. Частен имот. От януари тази година, от подобни лагери във Франция са били евакуирани повече от 4000 цигани.

Да чухте лицемерните нашенски либерали и грантови правозащитници да протестират?

Да видяхте някоя рошава, тревожна „човекозащитна“ муцуна да се плюнчи и ръкомаха с патос по телевизора и да осъжда нарушаването на „европейските човешки права“ от страна на местните френски власти?

Поне една?

Да видяхте представителите на хелзинкския комитет или сродните им фондации, организации и прочее „грантаджии“, да се тревожат за съдбата на подзащитните им, останали без покрив, цигани?

Да чухте, че са сезирали Европейския съд по правата на човека в Страсбург с искането да издаде писмо за спешни мерки срещу френските власти?

Да ги чухте да наричат тези власти „фашистки“ и „ксенофобски“? Да се възмущават от факта, че френските власти събарят цигански катуни, построени незаконно върху частна земя, без да са осигурили за обитателите им мезонети, с коневръз на третия етаж?

Според местните „общностни“, да не напиша „племенни“ традиции?

Нещо повече – да видяхте отразяване на тази „новина“ в нашите медии? Аз не видях. Не видях нито грантовите човекозащитници, нито тревожните репортерчици пред събаряните с багери незаконни цигански постройки във френския град Бобини. 

А сега си направете сравнение между „статута“ на незаконните цигански катуни във Франция и в България. И това как се защитава частната собственост във Франция и в България. И как се процедира с незаконните постройки във Франция и в България.

Не мисля, че нашите грантови лицемери и циганозащитници ще се обърнат към Европейския съд по правата на човека в Страсбург, за да се оплачат от дискриминационното отношение на френските власти срещу незаконните цигански постройки.

За това ще го направя аз. Да видим какво ще се случи.          

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.