100 Кила: Благодаря на българите, които избраха нашето Черноморие!

100 Кила: Благодаря на българите, които избраха нашето Черноморие!
19-07-2015г.
54
Адриана Аврамова

Потърсихме рапъра 100 КИЛА, за да ни разкаже как изкарва лятото.

В контекста на летните въпроси и типичния си хумор, обаче, Килата направи и някои сериозни изводи за родното Черноморие, туристите и привилегиите.

Четете.

Как върви лятото, почиваш ли си?

Почивам си в малките паузи, които правя между участията, аз всяка вечер съм в някое заведение. Посрещнах протежетата на 50 cent, направихме общо участие, после някоко самостоятелни, вчера бях в Обзор, където в съседната дискотека Коцето (Константин - фолк певец) ги разтрисаше от кръста надолу, аз от кръста нагоре (смее се). Не можахме да се съберем за афтър парти, но чух, че на двете места е било купон. Сега съм във Влас, разпускам преди да тръгна за София, имам работа там. И после пак по морето - Созопол, Слънчев бряг, Варна ...

Тоест, ти си постоянно в движение, нямаш почивка?

Не. Нямам такова време, особено 5-10 дни това е направо...блян, който го имам вече от 7-8 години.

А иначе в България или чужбина предпочиташ да почиваш?

Така става, че аз се познавам с хората, които се занимават с туризма в България и от съвест не мога да отида и да си дам парите на гърците, които току що излапаха европейските мангизи, без да ги връщат. И да ходя да им пълня гушите на гръцките плажчета, на гръцките бабички ... За съжаление, много българите не се усещат, че нашата вътрешна икономика има нужда от помощи и трябва да забравим Гърция и Турция за малко и да направим един успешен сезон тук. Сезонът се съкрати тази година и заради времето, и изобщо не знам някои българи какви националисти се пишат като само ходят по Гърция, Турция и т.н. И т’ва ти го казва рапър!

Да не би това да те провокира да направиш песента „100 гайди” - там пееш за национализма, за България, морето и т.н...

Това е една част само. Процентът на емигрантите, нереализацията на младите хора, разпродажбата на българска земя. Хората не разбират, че след 50 години няма да можеш да пръднеш в центъра на Равда, защото то ще е руско. И там не се пърди, етикетът е такъв. Сега говоря глупости, но искам да обясня колко глупаво ще стане в един момент, когато няма да имаме един кв. метър земя, който да кажеш, че е твой... български.

Да те върна пак на лятната тема - имаш ли любимо място за почивка?

Най-любимо място за пеене ми е една дискотека в Китен, където стават страшни купони. Иначе ми харесва много в Градина и Черноморец. Там ходя да карам уейкборд и хапвам в едно много готино ресторантче във водата ... един пич прави най-хубавата скара там.

Все пак -харесват ти по-спокойни места?

Да, разбира се. Моите вечери са с около 600 до 1000 души. И, когато искам да почивам предпочитам да съм в компанията на красиво момиче, кучето ми, да събера пачки, да си отпусна душата ... да спортувам малко. Неща, които не правя в ежедневието си. Под „спорт” разбирай плуване, уейкборд, всичко с вода...

Като каза „хубаво момиче”, кажи за фенките - гадже имаш ли, с жена ли си на море?

Ще ги успокоя, имам място за всяка една фенка, на фенка не съм отказвал, където ме видят да ми намигнат, да ми дадат знак, аз веднага връзвам.

С бански или си нудист?

Разбира се, нудист! (смее се). Аз мога да се похваля, че нямам разлика, хахаха. Ходя си на специални места - нудистки с Искрен Пецов. Карам го да ме води по горички, поточета, да се препичаме на слънце (смее се). Ама това го сложи в скоби и напиши бурен смях, истеричен, тропа с ръце по земята, да не си помислят, че ходим с Искрен Пецов по поточета, хахахаха

Добре, очевидно си на морето през повечето време, забавляват ли се хората там, казват, че има отлив на туристи?

Вярно е и искам да използвам вашия сайт да направя едно обръщание и да бъде взето сериозно. То е към бизнесмените в България, които се занимават с туризъм и допуснаха и допускат българинът да е най-скъпоплатеният почиващ на българското Черноморие. В същото време, те признават, че българинът е най-добрият клиент по морето, че винаги оставя бакшиш, държи се добре с персонала. Искам да помоля тези хора да се фокусират върху българския турист, да направят почивката му по-приятна, да го спре малко от Гърция и Турция, и да направят по-добри цените. Руснаците почиват тук за един месец за 600 долора - смятайте, спане със закуска. Българите харчат най-много пари, най-готини сме, просто това е абсурдно. Трябва ние да спим най-евтино, да сме с най-големите отстъпки и т.н.

Нивото в момента на чуждестранния турист е 6 пъти по-ниско, отколкото преди 7-8 години. Тоест, ако тогава в Слънчев бряг беше пълно с норвежци и датчани - с големите заплати и стандарт на живот, то сега са повече от Източна Европа - украинци, руснаци и т.н. Има хора, които почиват тук, защото примерно - счупил си е крака в Полша и му дават една седмица обезщетение в Слънчев бряг... И те си взимат двама приятели, уж да го гледат и те спят безплатно в Съни. Разбирате ли ...

Много е зле положението откъм туризъм по морето, сезонът започна късно, едва тази седмица има раздвижване, допреди това много слабо. Аз благодаря на българите, които и тази година избраха българското Черноморие.

Личи си, че си мислил по темата, дразнят те тези неща...

Да, аз цяло лято съм тук и го виждам всичко това. Дразня се, защото ние сме много готини хора и ...знаеш ли какво ми разказват мои познати, които живеят от  години в Австрия. Запазват си оттам почивки за море в България, защото им излиза много по-евтино. Преди това звънят, говорят на български и им казват съвсем друга сума. Ама как така...

Какво ще пожелаеш на хората?

 Да забравят грижите, работата, да обърнат внимание на любимите хора, да се отпуснат. Смятам, че това лято ще е много специално. Забавлявайте се - дали ще правите групов секс, дали ще сте на плажа, ще плувате, водни ски, на лов за риба, на климатик вкъщи, каквото ви радва. Много усмивки и леко с паяците по морето, че много вдигат коли, а 60 лв. са си много!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.