Приложна интеграция

Приложна интеграция
16-07-2015г.
33
Ангел Джамбазки

Преди два дни поне шестима ихтимански цигани бяха задържани за нападение над двама полицаи в Ихтиман. Причината - опит на близки и роднини да освободят задържан за хулигански прояви в нетрезво състояние. Опитът приключи с изпращането на около 200 униформени, сред които и служители на жандармерията.

Онзи ден, привечер 45-годишният криминално проявен Георги Ганчев е арестуван, във видимо нетрезво състояние, след като хулиганствал, буйствал и крещял през счупен прозорец на междуетажна площадка в блок в града. Сигналът е подаден от пострадалите му съседи българи.

Около 21:45 часа полицейски патрул от нощната смяна, води задържания за 24 часа до болницата за рутинен преглед. Забележете – за медицински преглед. На излизане от болницата двамата конвоиращи го младши полицейски инспектори са пресрещнати и нападнати от група мъже и майката на арестанта, общо 20-ина души. Според племенните традиции.

След заплахи и сблъсък те късат униформите на полицаите и освобождават задържания, след което се разбягват в различни посоки. Арестантът бяга с белезниците си.

Онзи ден сутринта, същият е задържан заедно с брат си в жилище в кв. „Клисарци“ на Ихтиман, където се укриват по това време.

Малко цитати от електронни медии по темата :

С прокурорско постановление на участниците в нападението са наложени мерки за задържане за срок до 72 часа.

С цел издирване на участниците в инцидента, охрана на обществения ред и недопускане на ескалация на напрежението и във връзка със заповед на главния секретар на МВР е проведена мащабна полицейска операция на територията на града, посочват от пресцентъра на силовото ведомство.

В хода на акцията са проверени 12 адреса, за които е имало данни и се предполага, че там може да се укриват издирваните.

На един от адресите в кв. „Изток“ са намерени и иззети седем лични и пет дебитни карти, два тефтера с имена и суми срещу тях, един акт за раждане на жителка на квартала и бележки с ПИН кодове на карти.

Собственичката на жилището е отведена в районното управление. Продължават разпитите  на притежателите на откритите лични документи.

При извършените проверки са установени три камиона с деветима души в тях. Лицата, както и превозните средства са били без документи. Продължава работата по изясняване собствеността и случаите, при които са били използвани тежкотоварните автомобили.“

Толкоз. Един малък епизод от гражданската война, която се води по границите на циганските катуни. 200 полицаи и жандармеристи, техника, разходи, укротяват „махалата“ след пиянските изцепки на местен лумпен-пролетарии.

Дотук нищо изненадващо.

Да чухте становище на Хелзинкския комитет? Да прочетохте тяхно писмо по тоз повод, адресирано да ЕСПЧ, ООН, ОССЕ, Асамблея знаме на мира, главата на Римокатолическата църква, мюфтията на Йерусалим, арменския поп?

Да прочетохте „становище“, „писмо“, „съвет“ от горните институции, плюс НАСА, ЦРУ и ГРУ по темата, изпълнено със съвети и препоръки?

Да чухте групата на европейските социалисти и демократи да осъжда подобно поведение?

Аз не. И не съм учуден. А вие ? 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.