Брадви, агитки, медии. Технология на подмяната.

Брадви, агитки, медии. Технология на подмяната.
22-06-2015г.
23
Ангел Джамбазки

Имало проблем в циганските махали, откриха либералните десни? Ай, стига бе.

Съдебният състав се позова на свидетелски показания за разигралото се меле, според които четиримата са били пострадалия Никола с дървени бухалки и тъпата част на брадва. Свидетели твърдят, че Жони е държал брадва и метална пръчка, Георги е бил въоръжен със секира, а третият брат Асен - с дървен прът. Даниел имал нож, който не е използвал, защото съучастниците му са му попречили.“ В-к Сега.

Ето това се е случило в Орландовци. И тук нито „агитки“, нито марсианци, нито Путин имат отношение. Освен, ако не вярвате, че те са дали на Жони брадва и пръчка и са го мотивирали да млати с тях.

„Провокатори“. Това е новата мантра на пишуркащите псевдо-либерални псевдо-интегратори. Разбира се, говорим за оценката и оправданието на представителите на либералната „десница“(?!) и медии, на взрива от възмущение и съпротива срещу пандемията от етническа битова циганска престъпност.

Вече три дни всички медии напоително „информират“ за нападението в „Дружба”. Сякаш, за да „изравнят“ нападенията. Да покажат, че не само циганите нападат. Че българите всъщност сме гадните расисти. Да ни вменят чувството за колективна вина. Ако бяха отделили толкова ефирно време за една десета от циганските изстъпления от 89-та до днес - нямаше да имат време за реклами. 

Оправданието вече е просто „бе проблем има, ама „агитките“ са винови“.

Новото лесно обяснение. Новият опит за ново замитане на проблема. „Предизборно е“. „Има организация“. Сигурно има някаква. Но тя се появява в последствие. Видимо от кадрите в последната година, една странна трупа от лица с неясно занимание и доходи, но без никаква обществена тежест, пътува из държавата и се появява почти веднага след поредния погром или на поредния „протест“, за да надрънка един куп простотии и да дискредитира и обезцени всяка кауза, до която се докосне, ако ще да е в защита на сивоокия дъждосвирец.

Особено активна е една туристическо-протестна дружинка, съставена от псевдо-нацисти, откровени болшевики, нервни лели и чичета-безделници, както и няколко обикновени ретарда. Тази трупа е на всяка манджа мерудия и е особено ефективна в провалянето на всякакви каузи и акции, които делигитимира и направо осира, само с присъствието си.  

Една две качулки, едно-две-три бирени шишета, някоя тъпа изцепка в стил „циганите на сапун, Сатурн, Марс“ или прочее и готово. Заглавията гърмят – „агитки“, „хулигани“, „погромаджии“, „ултраси“, „фенове“ ....

И поводът е забравен. Започва дербито цигани-ултраси. По-скоро сериалът „жандармерия пречи на хулиганите да набият циганите“.

Веднага се забравя, че преди това, въпросните цигани са пребили, заклали, подпалили, убили някого. Не фен. Не ултрас. Не хулиган. Обикновен човечец. Постъпили са според своите разбирания, традиции и обичаи. Че бунта на хората е заради системното скотско и животинско грабене и обиране на реколта, домашно имущество, вещи, инвентар, всичко.  Забравя се Жони. А Жони броди. С брадва.

А именно появата на подобни лица всъщност незабавно отвлича общественото внимание. И тези лица и половината отразяващи ги „журналисти“ учат география на България под формата на „протестна“ туристическа обиколка, мъкнейки се от населено място в населено място, от протест на протест, натрисайки некомпетентното си и излишно мнение по проблеми, от които си нямат понятие, в населени места, за които дори не са чували, та камо ли посещавали преди.

Да не говорим, че част от тези „протестиращи“, току навършили 15-16 години, на две бири смелост, изобщо не си дават сметка, какво може да им се случи, ако наистина успеят да нахлуят, в който и да било катун.

Защото шансът им за успех с бирена бутилка срещу 40 годишен рецидивист, с 25-годишен пандизчийски стаж, едно-две кланета зад гърба, и брадва в ръка, изобщо не е много голям. Ама изобщо.

И дали наистина някой си мисли, че ще прави реално нахлуване някъде, като преди това го обяви във Фейсбук, Туитър, Инстаграм, ВиК, в кафенето и в асансьора и, че жандармерията няма да го чака на уреченото място? Честно?

Но появата на подобни лица не може по никакъв начин да отрича правото на български граждани и данъкоплатци на мнение, на политическа активност и позиция, и правото на протест.

Но тази появи и тези прояви винаги са СЛЕД. Мелето, клането, погрома.

След поредното циганско изстъпление, след поредния погром, след поредните пребити до смърт с колове и брадви обикновени хорица, изпречили се на пътя на циганската ненавист.  

И за това ли са виновни „агитките“? „Агитките“ ли купуват цигански гласове? „Агитките“ ли покровителстват циганските кланове, които се занимават с проституция, просия и кражби? „Агитките“ ли построиха циганските палати в Игнатиево, Левски и Костинброд? „Агитките“ ли си раздават милиони левове фалшиви социални помощи и фалшиви инвалидни пенсии в циганските махали? Те ли оставиха няколко цигански клана да тормозят и тероризират хиляди възрастни хора с фалшиви телефонни обаждания?  

След повече от 20 години на държавен и социален разпад, провокиран и провеждан от обществени и политически кръгове в българското общество. Държавен разпад, който доведе до формирането на цели цигански автономии на територията на Република България. На чувство за безнаказаност. За ненаказуемост.

Да не се лъжем, че служители на социални, комунални, здравни, образователни, данъчни и прочее институции влизат, извършват истински проверки и санкционират нарушителите.  

Нали не се лъжем вече, че в катуните, кашоните, клоаките и миазмите в Захарна фабрика, Баталова воденица, Модерно предградие, Орландовци, Виетнамски общежития, ул. Градини, Малинова долина, Студентски град, село Мечка, бул. Европа, Дружба, старите гробища в Пловдив, Столипиново, Филиповци, Шекер махала, Факултета, Кармен, Надежда в Сливен, Катуница, бл. 20, Петрич, Градец и още стотици населени места има българска държавна власт?

НЯМА.

Беше демонтирана. Беше разфасована и продадена на скрап. От няколко управлявали партии, от слугинските им медии, от присъдружните им „отворени“ фондации и циганозащитни комитети. 

Циганите не били виновни. Ние сме били виновни, защото не сме ги „интегрирали“. Да помислим. Ако един пълнолетен гражданин, не е способен да е „виновен“ за това, че осъществява довършен опит за убийство, налагайки някого многократно с брадва и железен прът, в съизвършителство с братята си, въоръжени със сопи и ножове, то този гражданин не е точно „гражданин“.

Та така – брадвите си играят, керванът си върви.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.