Ултиматумът „Българите на сапун“.

Ултиматумът „Българите на сапун“.
21-06-2015г.
13
Ангел Джамбазки

Две събития от последните дни продължават циганската сага.

Първото – обитателите на незаконните колиби в село Кремиковци (там всъщност е гетото, което за половината „журналисти“ е в Гърмен, но нейсе, въпрос на пропуснати часове по география) поставиха „ултиматум“ на българите до понеделник да отидат при тях, за да се „разберат“, иначе щели да обявят, че им плащали политически партии?!

Логика няма, но тук никой и не търси логика. Има наглост.

Група хора, които смятат, че е в реда на нещата да нарушават закона, оправдавайки се с произхода си и смятат, че могат да преговарят с българската държавна власт.

Да преговарят около спазването на закона. Все едно е все още 681 година. Все едно още водим преговори около основаването на нова държава. Което, по ирония на съдбата, може и така де се чете, мамка му.

Оттам отиваме в Орландовци. Същото Орландовци, което днес с почуда е открито на картата на света от журналисти и анализатори. Там, където на улица „Градините“ 3 от години съществува отвратителна клоака, извор на престъпност, скандали, грабежи и кражби. И тежки инфекциозни заболявания, прочее.

Не знам помните ли, но в гетото на улица „Градините“ 3 бяха установени няколко случая на СПИН сред непълнолетни. Но и сред възходящите им роднини. Давате ли си сметка, какво означава това?

Та за това гето поискахме премахване през 2007, бутахме се с циганите 2011, направихме подписка за премахването на незаконните постройки с хиляди подписи, а СОС отхвърли предложението ни.

А напълно провалената районна администрация отново се зае да мери с ролетките, рови бумагите, смята и издирва, дали има незаконни постройки там. За около десети път. Мимикрия на дейност.

Та там се случил молебен за мир. Пише, че присъствали и „роми“. Според политкоректната терминология, останалите български граждани трябва да се наричат „не-роми“. Не, не се смейте, истина е. А и не е смешно.

Тази работа с молебени не става. Става с прилагане на закона.

Една година след потопа и жертвите в Аспарухово, циганският „Бевърли Хилс“, над квартала продължава си стои, деретата отново се пълнят със строителни отпадъци, незаконните цигански къщи още не са премахнати. Днес една от обитателките на подобен „дом“ обясни по телевизора, как смята да реши проблема – „ше фърлими още битон“. Ши фърли, що да не фърли. За тях законът не важи.

А пък в „Красна поляна“ жизнерадостна групичка неинтегрируеми индо-българи крещя с пълно гърло „Българите на сапун“. И се разбяга из храсталаците при пристигането на жандармерията. В днешните сутрешни блокове коментари нямаше. Нямаше ги Дайнов, Желязкова, Кънев, Гълъбов, Генов, БХК, Отворено общество и медийните им партньори, останалите „десни либерали“ и грантови правозащитници да мъцнат някоя осъдителна думичка срещу този расизъм. Да осъдят тази ксенофобия. Да порицаят тези фашисти. Явно да крещиш „Българите на сапун“ е полит-коректно и не е осъдително.

И така, интеграцията върви към своя логичен край…   

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.