МАКЕДОНИЯ: РАЗДВОЕНИЕТО

МАКЕДОНИЯ: РАЗДВОЕНИЕТО
21-05-2015г.
51
Ангел Джамбазки

Две Македонии, един виртуален поток и мисловен такъв, в празните глави на шепа платеници и обикновени мекерета.

Две, не три. Очевидно не става дума за география и национални граници, разкъсали чисто българската земя в началото на миналия век, оставили милиони българи зад телените мрежи, под сръбска и гръцка окупация. Окупация, на моменти по-жестока и по-геноцидна от турското робство. Поради късогледството и доверчивостта на българските политици от онова време, но и под давлението и с благословията на руския цар.

Да не забравяме ролята на руския цар в разделянето на Македония и оставянето и под сръбска окупация. Да не забравяме и ролята на Комунистическия интернационал, известен като Коминтерн, а и на Кремъл в политическото инженерство, известно като "македонска държава" и "македонска нация". Чудовищно престъпление срещу българската нация, измислено в Белград, но осъществено в Кремъл, по болшевишко време.   

Да напомним това на сръбските мекерета, които си бъркат по дупките с опикани сръбски четници, на руските националисти в България и на тези крипто-болшевики, които въздишат по СССР и се сополявят заради "Турски поток". И бранят Груйо, защото лошите го били "клатили", за да провалят виртуалния "Турски поток".

Да попитам - евентуалното изграждане на "Турски поток" изгодно ли е за България или не е изгодно? Еднозначно и категорично - не, не е.

За кого е изгодно? За Турция. Вероятно за Гърция. За Сърбия. И за Груйо. Мисля, че въпросът чии интереси бранят оплаквачките на "Турски поток" е ясен.

Кои са двете Македонии? По знамената ще ги познаете.

Зад Груевски - сръбски знамена. Еднозначно. На окупаторите на Македония. На сто годишните кръвнишки врагове на българщината и всичко българско в Македония. На окупаторите. Отделно фалшивото и лицемерно "братство", фалшиви кръстове, фалшиво единство. Бутафорна "антиквизация". Картонени и стиропорени "антични" сгради, испански галеони, бетонирани из Вардар, идиоти с картонени шлемове и пластмасови копия, от "фалангата" на Александър Велики, известен там като "Македонски".

Груевски скъса всяка връзка с българщината. Превърна партията си в ДПМНЕ, унищожи всичко българско, всичко свързано с ВМРО. Нищо от духа, историята, целите на организацията ВМРО не остана в нея. Смени дори цветовете и. "Ребрандира" я. Някъде между прикриването на непровокирано с нищо убийство на младо момче и тежка кражба от бюджета, за закупуване на "фърст класа" лимузина. "Топ" кола на балканите.

Направи я "портокалова". Налага все по-агресивно "звездата на Вергина" (Вергина - село, днес уви на гръцка територия, чието българско име е Кутлеш, край което е открита гробница, за която се предполага, че е на бащата на Александър, Филип. По стените и саркофага има множество символи, между които и звездата, превърната в герб и символ на македонизма), вместо лъвът за герб на партията си. Ментално ощетени и увредени несретници редят в един порядък Александър Македонски, Газафар Хан, Цар СамОил, Михайло Апостолски,  Гоце Делчев и Тито.

Но отричат тъпо, но упорито правото на македонските граждани, които се самоопределят като българи да бъдат такива.

Тази Македония няма бъдеще. Тя се разпада. Стремглаво лети по спиралата на социални сблъсъци, етническо напрежение и гражданска война. Тази Македония е поле и хранилка на албанската инвазия. На етническото превземане на територия село по село, град по град, община по община. В тази Македония шефа на тайните служби и братовчед на премиера, колаборира и преговаря с тези, които после ще нарече "терористи". В тази Македония всички подозират, че между властта и операциите "Монструм" и "Куманово" има много, ама много общо. И са прави.

Тази Македония също има своя "Пеевски". Нарича се Драган Павлович Латас. Сърбин по произход, "македонист" по занятие и длъжностна характеристика. Владее телевизии, вестници и сайтове. Пропагандира. Пази. Властта. На Белград в Скопие. Безскрупулно.

Вчерашната България е днешна Македония. Протести и контрапротести. Платени протестиращи и "соросоиди". Фланелки с Путин. Сръбски знамена. "Шефът" на скопските рокери, забележете "Нощни вълци" се казва Ленин. Да ти умре коня. Образно казано. Пазят болшевишкото творение.

За това работят и местните сърбомани и българските крипто-болшевики и комуно-носталгици. Рамо до рамо.

В другата Македония на площада се вее и българско знаме. Тя още е пълна с неизвестни. Някой наричат Зоран Заев "бугарето". Може би, защото е от Струмица. Но да не забравяме, че е председател на СДСМ.

Тази Македония може да оживее. Ако признае и гарантира правата на своите граждани с български произход да живеят нормално и достойно. Ако скъса пъпната връв с Белград и Кремъл. Ако приключи веднъж завинаги с комплексарските "антични" теории, с краденето и изопачаването на общата ни история, с демонизирането на България и българщината.

Днес, ние българите, имаме жизненоважен интерес от единна, суверенна, свободна и териториално цяла Република Македония, в която българите по произход са жизнена и пълноправна част от обществото. 

Обратното би означавало война и разруха.         

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.