НАШЕСТВИЕ

НАШЕСТВИЕ
23-04-2015г.
27
Ангел Джамбазки

Броят на потърсилите закрила и убежище в България за първите три месеца на 2015 е с 60%  повече от броя за същите три месеца миналата година. За миналата година са били 2000 за тази – 3200. Дотук. Само за първите три дни от годината, когато времето беше все още студено и горите и планинските райони по южната ни граница – сравнително трудно проходими.

Без съмнение – очаква ни нова „бежанска“ вълна. Не просто вълна – цунами. За това предупреждаваме още от миналата година, когато и незрящите най-сетне видяха проблема. Въпреки лицемерните напъни да бъде отречен - от страна на саксиени и грантови „правозащитници“ и прехвърлен от болната глава на здравата.

Предупреждение за тази надвисваща опасност са трагедиите в Средиземно море, което всекидневно поглъща хиляди човешки животи. Броят на жертвите само загатва броя на потенциалните стотиците хиляди мигранти, които със зъби и нокти ще се стремят да си пробият път до европейската социална и осигурителна система.

Конкретен виновник в случая има – това са трафикантските мрежи, посредничещи между различните ислямистки организации, корумпираните администрации, тайни служби, европейски мафии. Твърди се, че цената за „доставката“ до Италия през средиземно море, най-често до Лампедуза е между 800-2000 щатски долара. Има и сведения за искани цени до 8000 долара за трафик през Турция до България. Сега си представете 500-800 човека, „средно“ по 1500 долара, колко прави. Един „курс“ донася на трафикантите, без никакъв риск за тях почти един милион долара. Без данъци.

Без риск. „Корабите“, най-често едва държащи се над водата стари корита, се изоставят още щом напуснат открито море, „екипажът“ им звъни на италианската брегова охрана, че има бедстващ кораб и изчезва…

Стотици, ако не хиляди такива „кораби“, същински призрачен флот се готви да атакува европейския бряг. И тук простият въпрос е – колко хора може да приеме ЕС? Хиляда, сто хиляди, милион, сто милиона? Да ги впише? Да ги „интегрира“? Със сигурност никой не може да отговори еднозначно на този въпрос. Нито в Европа, нито в света. Особено на фона на категорично провалената „мултикулти“ теория на западния либерализъм. Отровните плодове, на която берат по френските редакции и скандинавските кафета, библиотеки, музеи и синагоги.

Още веднъж – защо продължава тази трагедия и кой е виновен и отговорен за нея?

Причината за миграционното цунами от Централна и Северна Африка към Европа е разпадът на редица държави в тази част на света като резултат от т.нар. Арабски пролети, превърнали се в ислямистко клане.  

Няма никакво съмнение, този разпад, тази верига от преврати беше организирана и финасирана от структури и организации, които имат интерес от хаос в региона и преследват свои геополитически и икономически цели. Ако някой вярва в теорията за „туитър“ арабските революции, спокойно може да вярва и в дядо мраз и илюминатския заговор.   

Може ли да бъде решение общоевропейско усилие по спасяването на този флот ? Категорично не. Това би означавало да лекуваш симптомите, а не причините. А причината е хаосът, разрухата, кръстосаните войни, които се водят в тази част на света и ще се водят през следващите десетилетия. Свидетели сме на глобално преподреждане и преначертаване на политическата карта в Северна Африка и на Арабския полуостров.

Пред политическите лидери на ЕС стои изключително ключов и важен цивилизационен избор, който ще предначертае бъдещето на континента.

Какво да направим ние? Незабавно да довършим защитното съоръжение по цялата сухопътна граница между България и Турция. Пълно прикриване и защитаване на границата от нелегално преминаване. Сериозна проверка на версиите на всеки, поискал статут на бежанец. Незабавно репатриране на всички, преминали нелегално държавната ни граница.

Незабавно.   

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.