Актуално
Пребий някого с камъни до смърт, плати 1000 лева!

Станислава Шумарова | 07/04/2015

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Натъкнах се на тази снимка,  която говори много повече от всички изписани думи. По нея може да се разчете болката по време и след извършването на жестокото деяние.

Да пребиеш някого почти до смърт и то с камъни! Какъв трябва да си? Колко от първите 7 годинки трябва да ти липсват или сигурно и теб са те били до кръв като животно?...

Дори ми е трудно да оставя това сравнение в текста, защото никое живо същество не заслужава подобно отношение. В какво общество живеем?!

Демократично - да ни изкъртят от бой, да ни ограбят до последната стотинка, която дрънка в джоба ни, да изнасилват децата ни, да ги натъпкват в куфар, а течението на реката ще свърши работата на Чистача.

Нормално ли е, мили хора, питам аз – да стоим и да гледаме всяка вечер зверствата по Новините и просто да отвръщаме поглед настрани, докато свърши 1-минутният репортаж в очакване да изтече по ефира, а с него сякаш ще се измете и цялата размирисала се история...

Какво ни става? Да не би да сме привикнали към всички ЛОШИ новини, които се разпространяват в медийното пространство? Вече добре знаем правилото, че лошата новина продава, а добрата е само една усмивка в дневния ред на медиите. Крайно време е да спрем да цъкаме с език само пред екраните си, а да нададем глас, да помогнем с каквото можем на нуждаещите се от подлезите, а не да участваме в формати „Женени от пръв поглед”...

И да не оставяме безнаказано да ни пребиват и да си правят гавра с нас, а впоследствие престъпниците да плащат мижитурната глоба от 1000 лв, които едва ли някога ще влязат в БГ хазната.

В конкретния случай пребитото лице от снимката също си има име и той е личност като всички нас. Георги Иванов става жертва на побой от страна на цигани, в резултата на това получава черепно-мозъчна травма. Голямо блъскане ще да е било по бялата му главица...

Сигурно не са я харесали братята роми и са решили да я префасонират. Побойниците обаче не спират само с тази жестокост... Индиректно нанасят и емоционални щети на майката на Георги. При вида на окървавения си син майката на Георги... се разболява, а скоро дали от гледката или от болестта, тя умира. Георги остава САМ и травмиран.

За сетен път задавам този простичък на пръв поглед въпрос – КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА??? КЪДЕ СТЕ, 240 КЛОНИНГИ, които всеки мандат се опитвате да направите нещо и уж то да е към по-добро.

Хахахахаха, даже дупките по пътищата не можете да поправите, какво остава за качеството на мизерния ни човешки живот.

В тази връзка следащият път, когато отида да си плащам данъка на колата, мисля да им дам половината сума, а с другата пред очите им да закупя необходимите материали и да запълня траповете по малката уличка пред нас.

Но да се върнем на човещината, която се очаква да проявят в подобен момент Силните на деня, а те, най-вероятно, даже и не са запознати с горния казус, чието действие се развива през 2010, но едва днес, 5 години по-късно, циганите, пребили Георги с камъни са НАКАЗАНИ с парична глоба в размер на 1000 лева.

Фактите говорят сами за себе си! Моите изводи са излишни! Направете си ги Вие...

 Други статии от този авторКоментари