Да те убият, защото си слаб...

Да те убият, защото си слаб...
19-03-2015г.
31
Читател

Ако сте слаб, безпомощен и хората около вас ви мачкат и тъпчат, то значи сте в България. Добре дошли в света на бабаитите, мутрите и хулиганите, добре дошли в арогантния и безпощаден свят на българина.

Преди няколко дни станахме свидетели на едно зверско посегателство, което медиите бегло разгледаха и, което може би само след ден ще забравят.

52-годишният Нягол Петров буквално беше смлян като парче месо от трима охранители във варненски мол. Човекът бил помислен за бездомник или по-скоро за боксова круша, върху която охраната е изляла целия си гняв.

Впоследсвие се оказа, че човечецът не е клошар, а един слаб мъж, който не може да се отбранява и просто е попаднал на грешнато място сред грешните хора.

Този случай е поредното доказателство за ограничените отношения между хората.

Не може да съдиш за някой по това как е облечен, колко пари има и дали е физически здрав или не!

Да не би слепият да не е като нас, да не би голият и босият да не е като нас ?!

И тези хора горят за живот, и те мечтаят, копнеят и дишат!

И си задавам въпроса защо се правят на мъже пред един безпомощен човек? Какво толкова им е направил? Защо тези гамени не си пробват силите с някой равен на тях?! И какво удовлетворение получиха, доказаха ли се на някого?!

Ще кажа само едно - това са изроди и те трябва да си получат заслуженото!

А ние да се огледаме и да се замислим колко е лесно да стъпчеш по-малкия и колко по-трудно е да му помогнеш.

Дъното в отношенията помежду си сме го достигнали, скъпи сънародници! И, докато не изкореним толерантността, която проявяваме към хулиганите - нищо няма да се промени!

АВТОР: Александра Трифонова

Бел.ред:

Припомняме, че 52-годишният БОЛЕН мъж бе убит след няколко часа бой в служебните коридори на търговския център. Тримата гардове-извършители са от фирма „Джи Ем Секюрити”; Аутопсията на Нягол Петров показа, че той е издъхнал от травмите си, след жесток побой; Близки на убития Нягол съобщиха, че той не е бил бездомник, а е страдал от шизофрения; срещу охранителите – Ангел, Красимир и Цветан е повдигнато обвинение за предумишлено убийство.

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.