Гара Буново. „Честит юбилей“, ДПС!

Гара Буново. „Честит юбилей“, ДПС!
09-03-2015г.
255
Ангел Джамбазки

Днес се навършват тридесет години от най-зловещия атентат, извършен от протурските терористи, организирани и финансирани от Турция. На 9 март, 1985 е взривен вагон за майки с деца на влак номер 326 от Бургас за София.

Турските терористи убиват седем души, две от жертвите са глухонеми деца на 12 и 13 години - Георги и Стефан. Умират Яворка Петрова, на 38 години, и Емил Николов на 40, Райна Бозукова, на 64, Стилиян Иванов, на 60, и Николай Генков на, 63 г. Тежко ранените са девет, а стресът от преживяното скъсява живота на потърпевши и очевидци.

Взривът на гара Буново не е единственият терористичен акт, извършен от протурските терористи. Между 1980 и 1987 г. в България са извършени множество големи терористични актове и саботажни акции, включително саботажи срещу реколтата и селското стопанство, опити за отравяне на питейната вода на различни градове, жп катастрофи, взривяване на язовирни стени, палежи на гори.

Половин час след детонацията на гара Буново, бомба избухва и в сладкарницата на хотел „Епруветката" в Сливен. Бомбата е поставена от един и същи човек, който се качва на влака в Бургас, поставя бомбата, която трябва да избухне в тунела след гара Буново, слиза в Сливен и поставя второ устройство там.

В експлозия на гарата в Пловдив близо година по-рано умира Добра Паслиева, а десетки са ранени. На същия ден бомба избухва на летище Варна, осакатява и обезобразява две жени с едно и също име - Елена.

Извършителите - Емин Мехмедали Али, Аптула Аптула Чакър и Саафет Реджеб Реджеб са заловени, съдени и осъдени на смърт.

Отделно от тях действат и други турски терористични групи, извършени са множество атентати. Това е част от офанзивата на турската държава на българска територия, чиято цел е откъсване на части от българската територия в „автономна“ турска квази-държава.

Днес, Сабри Мехмедали, брат на лидера на терористичната група, осъден за помагачество,  е общински съветник от ДПС.

През 1993 г. издига чешма в памет на атентаторите, днес съборена след закъснялата реакция на държавата. На откриването й присъства лично Ахмед Доган. С тези действия ДПС еднозначно и недвусмислено се припознава като продължител, последовател и съмишленик на турския тероризъм.

Никога в нито една дума, лидерите на противобългарската, протурска, противоконституционна партия ДПС не осъдиха зверствата на протурския тероризъм и не изказаха съжаление и съболезнования на близките на жертвите. Напротив ДПС мълчи гробовно по тази тема, но в своите документи признава и заявява приемственост с идеите и дейностите на т.нар. „Турско национално-освободително движение в България“, на практика политическата структура, която вербува и активира извършителите на терористичните актове. Няма съмнение  - и ТНОДБ и терористичните клетки са вербувани, организирани, финансирани от турската държава.

На практика ДПС се самозаявява като продължител на действията на терористи, съзнателно убивали майки и деца.

Затова е толкова срамно, толкова скандално, толкова нагло, когато представители на тази партия ви говорят за „евроатлантизъм“ и „европейски ценности“. Още по-необяснимо е защо българските журналисти никога за тези вече 25 години, не попитаха лидерите на ДПС за оценката им за терора и за това как биха нарекли преднамереното убийство на майки с деца. Ей така, докато им слушат словестните полюции по темата „права, свободи и ценности“.

Наглост и лицемерие. И симпатизанти и помагачи на убийци на майки с деца.  

Честит юбилей, ДПС.   

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.