Специален коментар
В ПОЛИТЕ НА ЧАЛГАТА

Албена Вулева | 25/02/2015

Подкрепи свободното слово

Подкрепете независимата журналистика. Свободата има нужда от съмишленици.

Какво жълтурчета, очаквате ли да прочетете нещо за концерта на Пайнер? Ама, нямаааа.

Отърсете се от тая чалга, изтръскайте салфетките от раменете и главите си като пърхот и подарете на Николета Лозанова мотика за 8 март да си прекопа лозите!

Знаете ли вие, че докато се гъзите и кълчите под цигански ритми, оправдавайки се, че”за маса” друго не вървяло, (да ви питам що сте все на маса и с какво я натрупахте?) - циганите, които пуснахте с тяхната си циганска култура в българския,  Национален Дворец на Културата (и не, не е оправдание, че така ПОНЕ НЯКАКВА  култура има!), докато на вас, както се проплъзна слухът „санирайки” ще ви отнемат къщичките, те - циганите ще получават безплатни мезонети, за да циганеят с още по-голям, цигански размах?!

Из редица провинциални градчета, ей така тихомълком се пускат държавни поръчки за строежа на комплекси от мезонети на стойност милони левове и евра, в които ДА СЕ НАСТАНЯВАТ цигански семейства. Да се настаняват... Защо ли, може би ще се запитате, докато усилвате звука на хита с  изконно-българското наименование, звучене и т.н. „Хавана-Тропикана” (тук ми липсва и думата „напикана”)...

Ама, как защо?! Защото циганите, както винаги и по дифолт са социално слаби, в неравностойно полжение и други скърби ги съпътстват, които им гарантират комфорта - до живот всичко да им е на готово. Само защото са мургави и не обичат да се къпят и работят. Обичат да имат въшки и да смърдят. Тия, които не обичат, не се радват на антидискриминационните практики, въведени в родината ни от ЕС.

И сега идва тежкият за отговаряне въпрос.

Защо българските семейства обитават апартаменти с ипотечен кредит и живеят във вечен страх, че няма да си покрият вноската и ще им ги вземат?!

Защо у нас за неплатени сметки съдия изпълнител може да ти вземе жилището, а същевременно цели ромски махали не си плащат ни ток, ни вода, ни данъци, а общини и кметства работят по проекти не как да им отнемат, чрез методите на принудителното изпълнение имането, а напротив да ги настанят в чисто нови жилища?!

Кога се е чуло и видяло бедстващо българско семейство да бъде настанено в някакъв имот - общински или държавен?!

Освен, разбира се, народната представителка Ана Баракова, която май я настаниха във ведомствен апартамент на Парламента... А, да - волната пеперуда, прелитаща от партия на партия Калинка Крумова също се радваше на казионно жилище...

За редовите социално слаби, които не са с цвят капучино с мастилени венци такива екстри няма.

Искам да знам кой етнос в България е малцинство в момента? Искам да знам кой, в качеството си на малцинство има правото да циври, че е обект на дискриминация и потъпкани малцинствени права, свободи и нужди?!

Изобщо никой ли не се усеща кои сме дискриминираните тук? Безправните?

И още ще им слушаме музиката на тия. Цигани в НДК се награждават, а по родните им села ги награждават с мезонети.

На печелившите - честито.

Толерастията и педерастията победиха. Пайетите на безразличието ни смазаха и ни отнеха всичко. Но не се надявайте, че някой ще ви забърше сълзите с вдигната от пода на чалготека, настъпвана салфетка. И носа няма да ви го издухат в нея, колкото и да ви тече от евтина, фалшива кока, смръкната заедно с мириса на лайна в клозета.

Ако в главите ви имаше нещо повече от чалга и Николета Лозанова, може би бихте се борили за нещо повече, може би дори бихте го получили. А, сега ви остава само да подадете и другата буза. Няма да уточнявам коя точно...

 Други статии от този авторКоментари