Възкресителен процес

Възкресителен процес
11-02-2015г.
26
Ангел Джамбазки

Натикани в ъгъла, където им е мястото, явно влудени от неразположението, породено от процеса на вадене на зъбки, по тяхната собствена терминология, ДПС измътиха поредно умопомрачително предложение.

Предложиха да бъдат сменени и заличени имената на починали български граждани. Умрели хора да бъдат преименувани постмортем. Един вид обратен "Възродителен", тоест "Възкресителен" процес с ретроактивно действие.

Впечатлен съм от това, колко може да се самозабрави човек, в случая група хора, за да твърди, че има право и основание да преименува умрелите, които е преименувал приживе...

Много и дълбоки изводи могат да се направят от тази идея. Като например :

1. Че например на Стамболийски 45а от усилено търкане на ибрика на Ердоган, е изскочил джин, който поддържа връзка с отвъдното и оттам в ДПС са наясно с желанията на починалите. Явно ръководството на ДПС има самочувствие (какво самочувствие, неописуема наглост) да се разпорежда с паметта, имената и биографиите на починали български граждани. Дори един-единствен, от вече починалите български граждани, да е избрал доброволно, по свое убеждение и потребност името си, какво е правото и основанието на Местан да го „прекръщавава” в гроба му?  

2. Че им липсва динамиката на възродителния процес, когато много от висшите ръководни кадри на ДПС вероятно са в челните редици на мероприятията, видно от личните им дела, защото почти няма висш ДПС-ар без две, три агентурни имена. Нали никой не мисли, че днешната върхушка на ДПС е била вербувана, за да брои звездите?

Не, била е вербувана и е работила усърдно и прилежно, за да прилага правилно, последователно и усърдно мероприятията на „народната” власт. Явно не им стигна преименуването на живите, та сега ще преименуват отново и умрелите.

3. Че се опитват да извършат потурчителен процес в българските архиви, обществена и национална памет. Вероятно, след като сменят имената на умрелите, ще поискат да променят и надписите на надгробните плочи в гробищата, а след това възстановяването на турско-арабските имена на българските градове и селища от времената на турското робство.

Ако не беше такава нагла гавра с паметта на починали хора, тази умопомрачителна идея - да преименуваш мъртвите, щеше да е достойна за чело на Не! Новините.  И щеше да е чело на месеца поне. Но не е.

Сигурно подобни са гнева и агонията на извадения кърлеж, на отлепената пиявица. Без живителната среда на държавния бюджет и поръчки за обръчите от фирми, ДПС закономерно отива там, където и е мястото.

Да припомним. ДПС, вероятно най-голямата и най-добре организирана престъпна група за целите 25 години на българския преход, води началото си от терористична организация. Самото ДПС се заявява като наследник на нелегалната турска терористична организация - Турско освободително движение.

Турските нелегали, обучени, финансирани и организирани от МИТ (структура на разузнавателните служби на Република Турция) взривяват вагони, перони, кина, хотели, саботират селско стопанство, палят полета с реколта, енергетика, други жизненоважни системи и структури на държавата. Все ярки евроатлантически дейности с доказани цивилизационни ценности и ориентации.

Убиват съзнателно майки и деца. Целенесочено, с умисъл, поставят бомба във вагон за майки и деца и планират да избухне в тунел, за да има повече убити майки и повече убити деца. Техните наследници ни говорят за евроатлантически ценности. От терористи се превърнаха в атлантици.

Катарзис?

Да, ама не. Няма катарзис. Да сте чули Местан, Доган, Дал, Хафъзов и прочее да се извинят за атентата на гара Буново? Да изразят извинение, съжаление, че техните основатели са убивали съзнателно деца и майки? Аз не.

А сега новата дъвка на тази лакома паст с недоизвадените зъби отново е т.нар. Възродителен процес. Процес, който самите днешни „бейове” и „аги” са провеждали. Погледнете биографиите на ръководителите на корпорацията, почти няма човек, който да не е бил активен и доброволен сътрудник на тогавашните структури за сигурност, почти няма такъв, който да не е бил активен участник в тези събития.

Почти няма човек в ръководството на ДПС с поне три-четири имена, половината от тях - по собствен избор. Ако двуличието има превъзходни степени, то това е ръководството на ДПС - там са три- и четири- лични.  

Помните ли старото соц. правило - Кои три „професии” дават най-много, най-бързи и най-сигурни възможности за бързо кариерно развитие и привилегии, без особени усилия при"социализЪма"? - Артист, спортист и турчин-комунист.

Тоест в момента ДПС осъжда, отрича, бичува и обвинява - себе си.

Екзактно.

И още нещо - в последните 25 години ДПС е най-дълго участвалият в управлението на държавата политически субект. Явно в поне три правителства и скрито в почти всички останали правителства.

И простият въпрос е - защо не повдигаха тогава темата, защо не се бориха усърдно за правда и за свобода? Отговорът е също толкова прост - защото бяха заети да крадат, да смучат, да своят държавно имущество, публични активи, да правят обръчи от фирми с тази цел и задача, да корумпират и разлагат медии, правоохранителни и правораздавателни органи, за да могат необезпокоявано да правят първите няколко неща.

И изобщо, ама изобщо не им дремеше на знаете кое, ни за възродителен, ни за възкресителен, ни за никакъв друг процес, освен процеса по прибиране на публичните средства в лична полза.

Днес злокобната стоматологична метафора за ваденето на зъбките, изречена от ДПС от трибуната на Народното събрание, им се връща с пълна сила.

Днес вадим отровните змийски зъби, зъб по зъб, от снагата на държавния бюджет, на обществените поръчки, на горските, водни и прочее стопанства. От българския обществен живот. Българските граждани с турско самосъзнание нямат никаква нужда от ДПС. Прочее, след десетилетията, в които ДПС беше във властта, тези наши съграждани и сънародници не станаха нито по-богати, нито по-успешни, напротив бяха стиснати в смъртоносната хватка на бедност, мизерия, феодална зависимост, стегната от политико-икономическия обръч - ДПС.

Тяхното достойно и заслужено място в българския политически и обществен живот може да се осъществи през всяка една българска политическа партия.

Затова ДПС се обръща към отвъдното, призовава духове, рови в гробове, поругава паметта на мъртвите, затова провежда Възкресителен процес.

 

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.