Мечтата ни да спечелим от лотарията…

Мечтата ни да спечелим от лотарията…
24-01-2015г.
71
Костадин Костов

Където и да попаднеш, където и да се озовеш - все ще попаднеш на място, където се продават билети от Националната лотария. Приканващи, чакащи и сякаш молещи те да си ги купиш.

Зодии, детелинки, кубчета и зарчета…все различни неща, кое от кое по-печеливши. Самата лотария до такава степен пристрасти българина, че дори заклети привърженици на ТОТО-то, се преместиха в новата висша лига на лекия хазарт.

Естествено, не малко влияние изиграха и хилядите телевизионни реклами. Баби от всякакви точки на страната се хвалят и прехласват как с едно билетче са си оправили живота с крупна сума.

Много интересен за мен беше и случаят на студентка, която просто ей така решила да си купи билет за 5.00лв, с който се превърнала в милионерка. Е, аз имам хиляди тестета с регистрирани непечеливши билети и все още най-голямата сума, която съм спечелил е 20 лв, но все пак - кой ти ги дава!

Прибрах си ги и дори много се зарадвах.

Българите години наред сме се уповавали на мечтата да спечелим отнякъде. Спомням си преди доста време - опашките пред ТОТО пунктовете и надеждата, с която чакахме да дойде неделя и да изтеглят нашите числа.  Спомням си и историята на ТОТО-милионера от Перник, на който впоследствие му запорираха сметките с парите в КТБ. И накрая се замислих - какво ли се случва, когато спечелиш голямата печалба? Как точно би се променил животът ти?

Затова с неприкрита ярост, онзи ден си купих поредното билетче. Всички знаци бяха в моя полза - минах случайно през мястото, където се продават билетчетата, имаше останало само едно и то с моята зодия, освен това няколко човека преди мен на опашката го искаха, но по някаква странна случайност не го взеха. В този момент осъзнах, че ще спечеля 100 000лв. Предусещах го. Знаех го. Затова с най-спокойния тон, на който бях способен, си поисках прословутото билетче и побягнах в неизвестна посока, за да го изтрия.

Докато търсех числото 4, или 14, не помня вече, се замислих какво бих направил с парите, ако наистина спечеля. Дали бих се върнал на работа, или бих избягал с най-бързата възможна походка?

Естествено, щях да остана на работа. Иначе щях да полудея у дома, докато чакам да ми дадат парите. Разбира се, първо трябваше да мина през заснемането на малко видео, което да бъде пуснато преди новините. Щях уж случайно да мина през търговския обект с билетчетата и после да пищя ентусиазирано, когато открия числото 14. Ще кажа… „Съвсем случайно минах и си купих едно билетче. И то взе, че спечели….Промени живота ми!

А накрая Захари Бахаров щеше да ми връчи чека на живо по телевизията. Заобиколен от няколко баби - ще махам небрежно с ръка с нова риза, която ще си купя специално за случая!

Може би няма да напускам работа и след това. Харесвам работата си. Ще даря част от парите за благотворителност, а заплатата ми ще събирам на влог, ако разбира се, банката не обяви фалит…

Не, по-добре да си ги държа всичките вкъщи…на сигурно. Или ще инвестирам в земеделски земи и парцели, въпреки че сигурно няма да ми стигнат.

Някъде между всичките тези мисли за една нереализирана печалба, осъзнах, че имам числото 14 (или 4 - не помня вече). Ето… това е. Спечелих! Захари - чакай ме! Идвам!

2 лв.

Ето това се казва да те полеят със студена вода. Прибирам се у дома и добавям билетчето към вече огромната купчина с други билети. Общо са 201.

Но не спирам да се надявам, че ще се спечеля.

Може би утре ще бъде моят ден.

Както и всички българи не биват да спират да вярват в нещо, защото човек никога не знае…

А и какво би бил животът без нещо, в което да вярваш!?

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.