Кой може да си го вади и кой не в България?!

Кой може да си го вади и кой не в България?!
17-01-2015г.
27
Гергана Шумкова

В България сме свикнали да сме държавата на двойните стандарти.

Поредният случай, който потвърди тази теза е от преди няколко дни.

По време на хвърлянето на богоявленския кръст в Първомай, 24-годишният ром Янко Минчев размахал члена си пред насъбралата се тълпа. Днес той вече има присъда. Година и четири месеца в затвора е цената, която ще плати за това, че е останал по „достойнство” на християнския празник. Дотук всичко звучи много европейски и стилно. Е, да ама не!

Някакси, след финала на „Вип Брадър” вече бях свикнала да се размахва член от малкия екран, след като продуцентите на шоуто ни „разведряваха” с ексхибиционизма на Тошко Славков.

И затова, с днешна дата мисля, че е много двулично циганинът Янко да е осъден, а г-н Славков да е победител в рейтинговото шоу.

Не знам по какви критерии са отсъдили - единият да лежи в затвора, а другият да кара новата си кола, награда от шоуто, което спечели.

Знам само, че БХК (Български хелзински комитет) е време да се събуди и да защити „достойнството” на похотливия ром, защото тук според мен си мирише на етническа нетолерантност от километри.

Искам някой да ми даде логичен отговор каква е разликата в двата случая?

Аз се сещам само за две – едната е, че Тошко Славков ежедневно ни навираше оная си работа в лицата, така че да се чуди човек как да продължи живота си, след като напусна шоуто (имам предвид оная му работа). А в другата е, че похотливият ром не си е извадил члена в делничен ден, а на християнски празник. Ако затова единият е санкциониран, а другият не, нека някоя институция да излезе с официално решение, че всеки българин има право да си развява атрибутите на публични места с изключение на празничните дни. Това си е нещо подобно на разписанието на автобусите. Много хора имат нужда да са наясно.

Извън рамките на иронията, случаят с рома, който наистина трябва да е подсъдим, защото това е гавра, както с хората, така и с религията, просто ми припомни колко аморфни бяха всички институции, когато Тошко Славков всяка вечер показваше оная си работа от малкия екран на една - имаща се за качествена и стойностна национална телевизия. И да не забравяме, че 20:00 часа не беше най-подходящото време да ни показват как група випове умоляват г-н Славков да си вдигне гащите. Къде беше СЕМ тогава?! Сигурно са прослушвали за пореден път хита на Криско и Мария Илиева „Видимо доволни”, и са се чудили за какво да ги глобят този път.

Просто това е поредното доказателство, че в България всички организации спят, че реално тук качествен контрол няма. От време на време се разсънват, публично линчуват  някой, за да покажат, че извършват някаква дейност и след това заспиват отново!

© 2024 Lentata.com | Всички права запазени.